Westerholm om EHF semifinale-lodtrækning: Kiel er verdensklasse

Foto: Louise Boo Jespersen

Af Morten Toft

I tirsdags blev det offentliggjort, hvem TTH Holstebro skal møde til AKQUINET EHF Cup Finals i Kiel den 17.-18. maj. Det blev de tyske værter, THW Kiel, som kom op af bowlen som TTH’s semifinale modstander. Cheftræner Patrick Westerholm har sat ord på lodtrækningens udfald.  

– Uanset hvem der var kommet af bowlen, så ville modstanderen blive en vanskelig opgave. Vi havde håbet på at trække FC Porto til semifinalen, så vi kunne få revanche efter to tætte kampe mod dem i gruppespillet. Sådan skulle det ikke blive, men vi tager nu også gerne udfordringen op imod THW Kiel, siger Patrick Westerholm.

Hos cheftræneren, er der den største respekt for den kommende semifinale modstander:

– Kiel er et verdensklassemandskab! – De har spillere, som besidder topklasse individuelle kvaliteter hele vejen rundt, hvor hver og en kan brænde fuldstændig varm. Det så man da GOG mødte dem i gruppespillet i Kiel, hvor de tabte med 23-37. Det resultat indikerer tydeligt styrken af deres mandskab.

THW Kiel, der har de danske landsholdsbrødre Niklas og Magnus Landin i truppen, har vundet det tyske mesterskab ti gange siden 2005 samt Champions League i 2007, 2010 og 2012.

– Når man ser på titelhistorikken i Kiel, så er de jo på niveau med Barcelona og nogle af de allerstørste klubber i verden. I de sidste 15-20 år har de haft det ene stjernehold efter det andet, og har været meget dominerende. Nu er der flere hold, som er begyndt at presse dem i den hjemlige liga, hvor de har kæmpet lidt med det. Men uanset, hvor meget man analyserer deres nuværende styrke, så er konklusionen, at de er et klassemandskab og en stor klub, siger Patrick Westerholm og afslutter:

– Da EHF-turneringen startede, var Kiel min favorit til at stå med pokalen til sidst. Nu har vi selv chancen for at hindre det sker, og vi vil kæmpe vores chance for at slå dem.

Final4 stævnet spilles i Sparekassen Arena, Kiel den 17.-18. maj. Semifinalerne er følgende:

  • TTH Holstebro # THW Kiel
  • FC Porto Sofarma # Füchse Berlin

Vil du opleve TTH Holstebro i Kiel? Læs mere HER

Kayas Pizza box