Westerholm om EHF-kvartfinale: Der venter os 120 stenhårde minutter

Af Morten Toft – Foto: Photo Overlund

Når TTH Holstebro lørdag eftermiddag indtager halgulvet i Gråkjær Arena venter der noget af en mundfuld på den anden banehalvdel. Herrerne fra Holstebro skal nemlig op mod det ungarske storhold Grundfos Tatabánya, som har slået flere af Europas topklubber i denne sæson.

Grundfos Tatabánya Kézilabda Club. For mange skaber navnet ikke just genklang. Det samme er tilfældet hos træner Patrick Westerholm:

– Jeg kender ikke det helt store til dem – endnu, men vi skal for alvor til at studere dem i den kommende uge. De vandt deres grundspilspulje foran den tyske topklub Hannover-Burgdorf, og i den hjemlige liga har de slået Vezprém og Pick Szeged, så det er et klassemandskab der kommer til Gråkjær Arena.

Kigger man ned over Tatabányas holdkort er truppen præget af spillere fra Ungarn og balkanske lande. Mange spiller på det ungarske landshold, ligesom træneren har tilhørsforhold til landsholdet. På sidelinjen står nemlig Vladan Matić, som foruden cheftrænerjobbet i Tatabánya, også besidder rollen som ungarsk landstræner. Derfor er Patrick Westerholm også realistisk om ambitionerne for videre avancement til Final4 i Kiel.

– Vi går selvfølgelig ind til hver kamp med mindsettet om at vi skal vinde, men vi ved også, at der venter os 120 stenhårde minutter.

Westerholm fortsætter:

– Tatabánya kommer med en masse fysik, så vi skal spille med masser af fart. Det kræver koncentration over hele linjen i begge kampe. Gade og Frandsen skal have vigtige redninger i målet, og vi skal have +10 kontrascoringer for at vi kan være med. Så vi ved godt, at det er mange parametre der skal gå op, men spiller vi op til vores allerbedste kan vi godt være med, siger Patrick og slutter med en opfodring til klubbens fans:

– Det er ikke hver dag at klubben står i en EHF-kvartfinale, så jeg vil opfordre alle vores fans til at fortsætte påskefesten i Gråkjær Arena med en europæisk topkamp. Det skal nok blive underholdende.

Den første kamp mod Tatabánya fløjtes i gang på lørdag, den 20. april, klokken 17.45. Book din plads til kvartfinalebraget for blot kr. 50,- HER.

Kayas Pizza box