Vær med til at indvie livreddertårnet på Thorsminde Strand

Livredderne fra TrygFonden er på stranden frem til den 21. august

Den 28. juni hejser livredderne fra TrygFonden Kystlivredning for første gang flaget i livreddertårnet på Thorsminde Strand. Det bliver fejret på stranden kl. 10, hvor formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, Søren Olesen, indvier det rød- og hvidstribede livreddertårn, og herefter er der underholdning frem til kl. 12. Alle fra lokalområdet er velkomne til at være med.

Når livredderne tager hul på den første badesæson på Thorsminde Strand, bliver tårnet indviet med en spand havvand samt en opvisning om badesikkerhed af livreddere fra TrygFonden Kystlivredning. Der er lagt op til en festlig formiddag med bl.a. optræden fra Black Box Theatre & Dance, Coastalbådene fra Havet og Fjordens Hus er på vandet, og kitesurfere giver opvisning. 100 elever fra Staby Skole er med på stranden, og VisitHolstebro og TrygFonden opfordrer alle interesserede til at kigge forbi på dagen.

– Vi glæder os til at indvie livreddertårnet på Thorsminde Strand, og vi håber, at rigtig mange både lokale og turister vil komme forbi i løbet af sommeren og få en snak med vores livreddere. De kan både fortælle, hvordan man færdes sikkert i vandet og give svar på, hvad man særligt skal være opmærksom på ved Thorsminde Strand, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Søren Olesen, der er formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, ser frem til at byde livredderne velkommen på Thorsminde Strand.

– I Holstebro Kommune vil vi gerne gøre det endnu mere attraktivt at besøge og bade i Thorsminde i skolernes sommerferie, hvor sæsonen er på sit højeste. Thorsminde er udpeget som et nyt stærkt feriested på Vestkysten, og vi glæder os til, at det eksisterende flydetov suppleres med et livreddertårn og livreddere på stranden”, siger Søren Olesen.

Når flaget er hejst, er livredderne på vagt
De specialuddannede livreddere vil være på vagt hver dag fra kl. 10 til 18 indtil den 21. august. Et flag i toppen af livredderposten betyder, at der er livreddere på vagt, og den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød-gule flag i strandkanten. Og erfaringer viser, at livredderne har travlt.

I 2018 gennemførte livredderne 88.355  indsatser i hele landet, der bl.a. inkluderer almindelig førstehjælp ved forbrænding efter kontakt med brandmænd, snitsår, dehydrering og bistik. Livredderne havde også mange forebyggende snakke med badegæsterne, om de særlige forholdsregler ved fralandsvind, om revlehuller og andre ting, som er gode at kende til, inden man går i vandet.

– Vi havde fantastisk sommervejr sidste år, som gav livredderne meget at se til. De gennemførte 52 aktioner, hvor personer vurderes til at have været livsfare. Antallet af indsatser vidner klart om, at livredderne spiller en vigtig rolle for sikkerheden på stranden, og derfor glæder vi os til endnu en badesæson forhåbentligt med godt vejr og fyldte strande, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning vil være på Thorsminde Strand frem til den 21. august.

Kayas Pizza box