Undgå skimmelsvamp i dit hjem

Skimmelsvamp er noget, der skal tages alvorligt. Hvis der er skimmelsvamp i dit hjem, kan det resultere i f.eks. hovedpine, koncentrationsbesvær, irriterede øjne, allergi og astma. Skimmelsvamp ligger på lur i alle boliger, for der skal ikke vildt meget til, før det kommer, men du kan godt gøre noget for at forhindre, at det sker.

 

Er skaden sket?

Hvis du allerede har opdaget skimmelsvamp i dit hjem, bør du få professionel hjælp til at komme af med problemet. Der er ikke andet at gøre end at få det fjernet og derefter lære at forhindre det, så det ikke sker igen. Du kan bl.a. få hjælp til bekæmpelse af skimmelsvamp hos Alfa Service.

 

Sådan forebygger du skimmelsvamp

Skimmelsvamp opstår af for høj fugtighed i hjemmet. Derfor handler det for dig om generelt at holde din bolig tør, så der ikke er noget fugt, der sætter sig indvendigt. Det kan du f.eks. gøre ved at:

 

  • lufte ud jævnligt. Du skal gerne lufte ud dagligt i 5-10 minutter, så der kommer noget gennemtræk i hele boligen. Der er nogle rum, hvor det er ekstra vigtigt at lufte ud såsom på badeværelset og i køkkenet, da der ofte er fugtigt der.
  • bruge din emhætte flittigt, når du laver mad, så varmen fra din madlavning ikke bliver til fugt, der sætter sig på vægge og vinduer.
  • tørre alt dit tøj udendørs. Hvis du tørrer tøj indendørs, vil der blive fugtigt i det rum, hvor tøjet står. Derfor er det altid bedst at tørre det udenfor, så vidt det er muligt.
  • holde den samme temperatur i alle rum, så temperaturen er jævn i hele huset.

 

Udover dette er det vigtigt, at du gør rent ofte. Skimmelsvamp har nemlig nemmest ved at gro i støv, når der er fugtigt. Derfor mindsker du chancen for skimmelsvamp ved at gøre rent jævnligt.

Dette indhold er sponseret.

Kayas Pizza box
Gaardhøje box 2019