Ulvefamilie fra Ulfborg er veganere

Foto: Modsat den tyske ulvespecialist - så mener naturvejlederen at der er tale om en spiseforstyrrelse

En obduktion, to vævsprøver og flere friske fæcesanalyser slår nu fast, at et ulvekobbel fra Stråsø Plantage nær Ulfborg i Vestjylland ikke er synderne bag angreb på områdets får og lam. Tyske specialister fra Wolfsburg frikender ulvefamilien, da de udelukkende indtager plantemateriale som føde.

”Ulvene har et meget lavt indhold af protein i deres tarmsystem, og det viser sig, at der ikke er animalske proteiner iblandt”, siger Heinrich Immerweis fra Süddeutsche Ernärungsvermitlingsheit.

Specialisten vil dog ikke afvise, at andre ulve med mere traditionelle madvaner lever side om side med veganer-ulvene, som i øvrigt ikke er kræsne. I maveindholdet fandt tyskerne blandt andet bomuldsstof og indpakningspapir fra et Happy Meal, men altså intet spor af kød.

Bo Ellegren, der er jæger og naturvejleder i Holstebro Kommune tager dog specialisternes udmelding med et gran salt:

”Jeg tror ikke, det er udtryk for en generel tendens, nok nærmere en spiseforstyrrelse. Ulvene er ikke så kødkritiske, som de udgiver sig for at være. Vi har før set, at forskellige dyr vender tilbage til deres naturlige fødeemner efter en periode. For eksempel kender jeg personligt til bævere i Skjern-området, som i en periode lagde vejskiltene ned. Nu gnaver de kun i træstammer”.

Hverken de tyske specialister eller kommunens biologer mener, at det er muligt for almindelige mennesker at se forskel på den grå ulv og veganerulven.

Den officielle betegnelse er Canis lupus abstinentia carnibus.

 

 

 

 

 

Opdatering: Det er selvfølgelig en Aprilsnar

 

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.