Ugen starter lun og solrig og slutter kold og efterårsagtig

Ugen begynder lunt med op til 21 grader og en del sol mandag og tirsdag.

Men midt på ugen bevæger en front sig ind over landet fra nordvest og giver et skifte i vejret. Ugen ender derfor våd og kølig med temperaturer ned til 15 grader fredag.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Dan Nilsvall tidligt mandag morgen.

– Her til morgen har vi skyer over den sydvestlige del, som kan give noget regn. Ellers klarer det op med en del sol til de fleste steder mandag. Dagtemperaturerne bliver på mellem 18 og 21 grader, siger han.

– Vi får en let til frisk vind fra vest og nordvest. Ved Vestkysten og ved Jammerbugten bliver der op til hård vind eller kuling.

Tirsdag bliver også en dag med nogen sol, ligesom at temperaturerne vil ligge på 18-21 grader, viser DMI’s prognoser.

– I Jylland kan der dog være perioder, hvor det er lidt mere skyet, siger Dan Nilsvall.

Onsdag bliver en skyet affære, men ifølge DMI ser det ud til at holde tørt.

– Over den sydøstlige del kommer der nok nogen sol, og det ser ud som om, at temperaturen kan nå op på 25 grader, siger Dan Nilsvall.

– Temperaturmæssigt bliver onsdag nok den bedste dag i denne her uge. Men ser man på solchancerne, er det nok mandag og tirsdag, der bliver de bedste dage, tilføjer han.

Natten til torsdag bevæger en koldfront sig ind over landet fra nordvest og efterfølges af gradvis køligere vejr med spredte byger.

– Torsdag får vi omkring 18 grader, mens vi fredag kan komme helt ned på 15 grader. Det bliver nærmest helt efterårsagtigt, siger meteorologen, som konstaterer, at “det gode sommervejr tager en lille pause”.

– Men vi kan stadigvæk få nogle pæne dage i slutningen af måneden og i begyndelsen af september, tilføjer Dan Nilsvall.

/ritzau/

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.