Udstilling: Kærlighed, frihed og fællesskab

På biblioteket kan du komme tæt på Troels Kløvedal – mennesket og hans rejser

En stor udstilling om Troels Kløvedal åbnede i efteråret på Naturhistorisk Museum i Aarhus, og nu kan du se dele af den på Holstebro Bibliotek.

Udstillingen i Aarhus viser, hvilket nysgerrigt og eventyrligt liv Troels Kløvedal levede både ombord på Nordkaperen og hjemme i Danmark. På museet kan man opleve fotos, videoer og genstande fra de mange rejser.

10 plancher

Bibliotekerne i Danmark har fået tilladelse til at præsentere nogle af de flotte plancher, der er lavet til udstillingen. I Holstebro er der valgt 10 plancher ud, som alle kan ses på biblioteket i januar måned.

– Mange af os har nydt at sidde foran skærmen eller med hans skønne bøger og fulgt med i de mange spændende rejser rundt på verdenshavene – fra Bali og Kina til Påskeøerne og hjem igen. Det sætter nysgerrigheden på spil og tankerne om, hvad det gode liv er for størrelse, fortæller projektleder Iben Østerbye.

Havfruetårer

Havet og hvad der findes ved og i det, har også børn fra Ulfborg, Staby og Ramme skoler beskæftiget sig med i efteråret.

Sammen med kunstner Elisabeth Borch har de samlet plast ved havet, og de har af det skabt små kunstværker med digte, gopler og fisk.

Her viser de også, at tankerne om hverdagen og fremtiden er sat i gang og fylder i deres liv. En del af deres værker udstilles ligeledes på biblioteket resten af januar.

Brinks box
Det Gamle Postkontor