Udsendt af Danmark

Den mobile oplevelsesudstilling ´Gennem Ild & Vand´ bringer gæsterne gennem 70 års udsendelser.

Den mobile oplevelsesudstilling ´Gennem Ild & Vand´ gør holdt på Slagteriet og sætter fokus på de danskere, der har været udsendt til krig, kriser og katastrofer

Hvad vil det sige at være udsendt af Danmark?

Det ved de soldater, politi- og beredskabsfolk, læger, sygeplejersker og feltpræster, der siden 1948 har været sendt ud med dannebrog på skulderen, alt om.

Det kan du få et unikt indblik i, når projektet Udsendt Af Danmark besøger Holstebro fra den 13. maj til og med den 25. maj. Projektet slår dørene op på Slagteriet mandag den 13. maj kl. 16.

På Slagteriet vil du bl.a. kunne opleve den mobile oplevelsesudstilling ´Gennem Ild & Vand´, der med f.eks. artefakter og VR bringer dig gennem 70 års udsendelser. På udstillingen kan du få et bredt og nuanceret billede af, hvad det vil sige at være udsendt af Danmark. Hvem det er, Danmark sender ud, hvorfor de tager afsted, hvad de laver derude, og hvad de har taget med sig hjem.

Lokal veteran

Projekt Udsendt Af Danmark sætter fokus på de danskere, der har været udsendt til krig, kriser og katastrofer. Du kan gennem online-fortællinger bl.a. høre fortællingen med Kim fra Jydske Dragon Regiment, der fortæller om ´Leoparder i morgengry´. Projekt Udsendt af Danmark består af den mobile oplevelsesudstilling, foredrag og undervisningsmaterialer.

Idéen til de personlige fortællinger kommer fra Ann-Christina Salquist, der oprindelig stammer fra Idom vest for Holstebro. Hun er Afghanistan-veteran med 10-års erfaring inden for veteranverdenen. Hun præsenterede idéen for den erfarne journalist Axel Boisen, og sammen skabte de projektet Udsendt Af Danmark.

Projektet foregår i regi af den folkeoplysende forening Folk & Sikkerhed.

Her kan du se programmet for Holstebro-besøget. Du kan også på Udsendt Af Danmarks hjemmeside læse mere om projektet og se de fortællinger, der allerede er offentliggjort.

Holstebro Kommune støtter udstillingens ophold og mulighederne for at skabe events og undervisningsforløb for kommunens skoler. Desuden støtter Jydske Dragon Regiment og frivillige foreninger udstillingen.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.