Turister tages med på virtuel rejse i Holstebro

Yasmin fra Randers på VR-rundtur i byens oplevelser eller Vesterhavets smukke landskaber.

Kommunens erhvervs- og turismeenhed er first mover på at tage VR-teknologien i brug og gøre det muligt for turister og andre at tage glæderne på forskud.

Nu kan turister og alle andre se omgivelserne på Vestkysten, inden turen går til Thorsminde eller komme helt tæt på kunstværkerne på gader og stræder, før de begiver ud på opdagelse i Holstebro by.

– Vi vil gerne gøre turistbureauet mere interaktivt og give vores turister en god visuel oplevelse som forskud på, hvad de kan se og opleve i Holstebro og Thorsminde. Det er nogle rigtig flotte 360 graders-videoer, som Khora har lavet til inspiration til vores gæster, siger Susanne Toftegaard Hansen, erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

Inspirerer til oplevelser

Hun glæder sig over, at turisterne har taget så godt imod brillerne med Virtual Reality, som skal inspirere dem til fantastiske ferieoplevelser med kunsten i Holstebro og den rå og uberørte natur ved Thorsminde. Brillerne er meget brugervenlige – også for børn.

Videoerne skildrer de mange kontraster, som findes i Holstebroområdet. Her er alt lige fra naturoplevelser med hav og fjord til kultur og spændende byer at udforske.
De smukke landskaber på Vestkysten med strande, klitter, hede og havne danner den ene video. Den anden har fokus på shopping- og kulturoplevelser i Holstebro by, hvor en af kommunens guider viser rundt til nogle af de flotte kunstværker.

Gode ”anmeldelser”

– Det er mega gode film – jeg vil se Vesterhavet igen, udbrød en 7-årige pige, da hun havde set de to videoer.

Sammen med sine forældre besøgte hun i sommerferien Det Gamle Rådhus i Holstebro, som i ugerne 28-32 er åbent for decentral turistinformation. Ud over brochurer og input fra Holstebro Kommunes turistambassadører får turister nu også en virtuel oplevelse med VR-briller.

Også Ida fra København er begejstret for videoerne:

– Det er en rigtigt god idé. Med de interaktive videoer bliver vi inddraget i kunsten, og man kan udforske områderne og se, hvad man skal tage ud og se i Thorsminde. Det er fedt at opleve naturen på den måde.

Prøv selv

Du kan også tage med på en guidet visuel rejse og opleve kunsten og naturen gennem Virtual Reality. Du kan prøve brillerne frem til uge 33 på Det Gamle Rådhus i gågaden i Holstebro mandage, onsdage og fredag kl. 12-15 samt lørdage kl. 10-13.

Herefter vil brillerne være at finde hos turistattraktioner i Holstebro Kommune. Du kan følge VR-brillernes rejse på VisitHolstebro.dk

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.