Turismesæson 2017 skudt i gang med nyt turismeforum

Tirsdag eftermiddag var mere end 60 turismeaktører i Holstebro Kommune samlet på herregården Nørre Vosborg, hvor turismesæson 2017 blev skudt i gang. Samtidig var der valg til det nye Turismeforum

Formand for udvalget for Erhverv og Turisme, Søren Olesen, og chef for Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling, Susanne Toftegaard Hansen, bød velkommen til Kick Off, der havde fokus på outdoor-turisme.

Naturen i området indbyder til aktive oplevelser i skoven, på heden, på åen, i fjordene og ved Vesterhavet. Egnen er Danmarks bedste Vandredestination med vandreture bl.a. rundt om Nissum Fjord og Fortællevandring på Pilgrimsruten. Og derudover venter der gode naturoplevelser for både cykel-, golf- og lystfisker-turisten i området.

Efter velkomsten hørte deltagerne spændende oplæg om oplevelser i naturen.

Thomas Holst, der er projektleder for Geopark Vestjylland fortalte om indsatser i geoparken, der ligesom Naturpark Nissum Fjord danner et optimalt fundament for satsningen på outdoor-turisme.

Rita Sønderby, formand for Naturpark Nissum Fjord, gav et indblik i, hvilke naturoplevelser, der venter gæsterne ved fjorden i sommeren 2017. Bl.a. arbejdes der på at få certificeret en vandrerute efter tysk standard, så også tyske gæster bliver lokket til området for en unik vandreoplevelse.

Poul Erik Sig fra Thorsminde Borgerforening, Jakob Aarøe Dam fra Outdoor Pilots, Brian Justesen fra Kajak Freak og Johannes Ruby fra Handbjerg Marina fortalte herefter om den kommende turismesæsons oplevelser og nye initiativer indenfor hvert deres område.

Nyt Turismeforum får indflydelse

Herefter fortalte Steen Brokær, der er leder af Udvikling og Strategi i Holstebro Kommune om vigtigheden af et nyt Turismeforum. Forummet har til formål at bidrage aktivt til turismeudviklingen bredt i kommunen.

Kayas Pizza box

Be the first to comment

Leave a Reply