TTHs damer er i slutspillet!

Foto: Louise Boo Jespersen

Af Nanna Gantriis Mortensen

Sejr = slutspil. Så enkelt var budskabet fra træner Pether Krautmeyer, inden TTHs damer indtog halgulvet i Viborg onsdag aften. Og spillerne forstod Krautmeyers budskab.

Efter 60 intense og nervepirrende minutter viste haluret 23-27 i TTHs favør, og Holstebros damer kunne række armene i vejret og juble over en slutspilsplads.

Hjemmeholdet Viborg HK startede ellers kampen bedst og bragte sig hurtigt foran 5-2. Men TTHs damer bevarede roen og kæmpede sig roligt tilbage i kampen. Efter et kvarters spil kunne Mathilde Hylleberg udligne til 6-6 og dermed var Holstebro-pigerne tilbage i kampen. Herfra skulle det vise sig at blive en sand gyser, hvor kampen bølgede frem og tilbage. Specielt Mathilde Hylleberg og Lærke Christensen var stærkt spillende i første halvleg og scorede hhv. fire og tre mål, mens Louise Egestorp tog fra i målet med flere gode redninger.

Efter pausen fortsatte Krautmeyers damer det gode spil, hvilket skulle vise sig at give pote. En storspillende Sara Kececi pillede pynten af Viborgs skytter, og efter 45 minutters spil kunne Mathilde Hylleberg bringe TTH foran 19-20. Derfra så Holstebros damer sig ikke tilbage, og da Emilie Bastrup i det 58. minut scorede til 23-25, kunne jublen bryde ud blandt Holstebros spillere, trænere og medrejsende fans.

En af de som jublede højest,var træner Pether Krautmeyer, der kun havde rosende ord til sine spillere:

– Vi fik den kamp vi ønskede, og vi havde udstråling og fighterånd. Holdet leverede en helt sindssyg præstation, og vi fortjente at vinde i dag.

Inden kampen havde cheftræneren stillet et alternativt scenarie op for sine spillere:

– Vi skulle beslutte, om vi ville til Bahamas, altså slutspillet, eller om vi ville til Alaska, i form af nedrykningsspillet. Pigerne valgte Bahamas og slutspillet, og jeg er sindssygt stolt af dem og alle folkene omkring holdet.

En af kampens helt store spillere, Sara Kececi, kunne ligeledes smile over den nyerhvervede slutspilsbillet:

– Vi har præsteret som et hold gennem hele sæsonen, og jeg synes, at vi har spillet over det niveau, man kan forvente af et så nyt hold som vores. Vi startede denne sæson helt fra scratch med et ungt hold og mange nye spillere, så det er satme fortjent, at vi står med den slutspilsplads.

Kececi stod på imponerende 53%, og var en af nøglespillerne i aftenens kamp:

– Jeg havde et kanon godt forsvar foran mig, som ramte Viborgs skytter, og det gav gode bettingelser for mig. Desuden havde jeg læst på lektien, og undersøgt hvor de ville skyde hende, så alt i alt var den en fin kamp.

Nu venter Odense, Nykøbing Falster og København Håndbold så i slutspillet. Det skræmmer dog ikke Sara Kececi:

– Vi har alt at vinde i slutspillet. Vi har taget point fra Odense før, så alt kan ske, og vi går ind til alle kampe med troen på at vi kan vinde. Så må vi se, hvor langt det rækker.

 

Viborg HK # TTH Holstebro 23-27 (13-12)

Kampstatistik Viborg HK
Redninger: Hanna Daglund 0/0 (0%), Rikke Poulsen 11/37 (30%), Josephine Nordstrøm 0/1 (0%)

Mål: Line Haugsted 6, Kristina Jørgensen 4, Ann Grete Nørgaard 3, Ida-Marie Dahl 3, Moa Högdahl 3, Stine Bodholt 2, Amalie Hansen 1, Karen Nørgaard 1

 

Kampstatistik TTH Holstebro
Redninger: Sara Kececi 10/19 (53%), Louise Egestorp 4/18 (22%)

Mål: Mathilde Hylleberg 6, Inger Smits 6, Kaja Kamp 5, Lærke Christensen 4, Lynn Knippenborg 3, Emilie Bastrup 2, Sarah Stougaard 1

Kayas Pizza box