TTH sejrer mod de tyske mestre

Af Morten Toft

TTH Holstebro – SG Flensburg-Handewitt 24-20 (10-11)

Mål TTH: Jonas Porup 6, Peter Balling 3, Kasper Kildelund 3, Lars Mousing 3, Thomas Damgaard 2, Viktor Östund 2, Kay Smits 2, Niels Lindholt 2, Malte Justesen 1.

 

TTH Holstebro besejrede de tyske mestre fra SG Flensburg-Handewitt med 24-20, i sæsonens første testkamp. Showmatchen byd på underholdende håndbold, hvor specielt en ny mand i TTH-trøjen stjal overskrifterne.

Cheftræner Patrick Westerholm, var stillet op til interview foran Gråkjær Arena før kampen mod SG Flensburg-Handewitt, og her prøvede den måske en smule nervøse træner, at nedtone showmatch forventningerne foran det fremmødte publikum – men det skulle vise sig at træneren ikke havde så meget at bekymre sig om.

Første halvleg startede og sluttede som en tæt affære mellem de to mandskaber, hvor der blev scoret flittigt indtil det 10 minut, hvor stillingen skrev 6-7 på måltavlen i Gråkjær Arena. I de næste 10 minutter stod den på en mindre målkrise for begge mandskaber, hvor både Torbjørn Bergerud og Simon Gade tog fra i målet, i hver deres ende. Det betød en ret målfattig første halvleg, hvor SG Flensburg-Handewitt kunne gå fra banen med en 1-måls føring til stillingen 10-11.

Efter pausen blev der skiftet målmand i hver ende, hvor Benjamin Buric kom ind i Flensburg målet, og i modsatte ende kunne Sebastian Frandsen se frem til sine første 30 min. i TTH målet, og den 2,04 meter høje målvogter leverede varen fra start i sin nye klub.

Efter 4 redninger ud af de første 5 skud på Frandsen, var de 1.800 tilskuere i Gråkjær Arena meget tilfredse med at se deres nye nummer 30 i TTH målet. Og samtidig kom der i modsatte ende bedre styr på angrebskombinationerne, hvor især Jonas Porup, Peter Balling og Thomas Damgaard fik åbnet op fra bagkæden.

Efter præcis 40 min. kunne Westerholms herrer udligne til stillingen 15-15, og i de følgende minutter slap TTH ikke deres momentum, hvorfra en 18-15 føring pludselig var skabt. Herfra blev der udvekslet scoringer i begge ender, kun afbrudt af flere Sebastian Frandsen redninger, som slutter med en redningsprocent på 50% i sin første kamp i TTH-trøjen.

Patrick Westerholm var efter kampen godt tilfreds.

– Vi rammer ikke et højt niveau i første halvleg, hvor vi kommer lidt ind i en målkrise og laver for mange fejl, hvilket nok skyldes at det er den første kamp i sæsonen. Men vi får ændret nogle ting til anden halvleg, hvor vi formindsker vores fejl og faktisk spiller ganske fint i store perioder. Der var flere positive momenter som vi kan bruge fremadrettet, og så kan vi se tilbage på en kamp hvor vi får spredt ressourcerne fint, hvilket er vigtigt her i opstarten. Og så kommer vi ikke udenom, at Sebastian står en rigtig god kamp i målet, det var absolut en flot præstation i hans første kamp i klubben, siger Patrick Westerholm.

Brinks box
Espersen box