TTH dribler sig ind i Den Åbne Skole

Af Claus Sonne

Nogle af håndboldligaens bedste kvinde- og herrespillere skal nu med ind i folkeskolernes undervisning – og det handler ikke bare om idræt, men også dansk, biologi, samfundsfag og madkundskab.

Tilbage i december indgik Holstebro Kommune og TTH en ny samarbejdsaftale som bl.a. bygger på et tættere samarbejde med lokale folkeskoler og foreninger. I første omgang har det udmøntet sig i et pilotprojekt, hvor Rolf Krake Skolens niende klasser får kvalificeret deres boldbasisforløb af fire ligaspillere fra TTH truppen.

En del af elevernes idrætsundervisning omlægges indledningsvis til et besøg på spillernes arbejdsplads i forbindelse med en af klubbens hjemmekampe. Her møder eleverne også for første gang de udvalgte spillere og får samtidig lejlighed til bl.a. at snakke kampen igennem.

I de efterfølgende uger varetager TTH spillerne klassernes idrætsundervisning sammen med de respektive lærere. Forløbet afsluttes med et foredrag, for hele udskolingen på Rolf Krake, om vejen fra skoleelev til professionel håndboldspiller.

Pilotprojektet er kun første skridt. På sigt skal samarbejdet bredes ud og formes som et såkaldt åben skole tilbud.

I folkeskolereformen fra 2014 er det prioriteret højt, at skolerne åbner sig mere op mod det omgivende samfund. Lærerne skal i højere grad tage eleverne med ud i foreninger, kulturinstitutioner og virksomheder og således bringe andre og flere fagfolk i spil. Hensigten er blandt andet, at højne elevernes læring ved at koble opgaver og teori fra klasselokalet meget tættere sammen med praksissituationer og arbejdsopgaver fra virkeligheden ude i lokalsamfundet.

Fagfolkene bliver i denne sammenhæng professionelle trænere og ligaspillere, og der er ingen tvivl om de både kan inspirere skoleeleverne og samtidig være med til at styrke den idrætsfaglige undervisning på forskellig vis.

Samarbejdet kan også vinkles anderledes så det faglige omdrejningspunkt bliver alt fra livsstil, kulturmøde, arbejdsforhold til fx sportsjournalistik, muskelskader, genoptræning, kost og ernæring.

Som åben skole koordinator er det er en fantastisk frispilning – TTH har haft en meget konstruktiv tilgang til samarbejdsaftalen og samtidig har det været nemt, at finde interesserede lærer ud på skolerne. Nu handler det om at sikre en så høj læringsmæssig kvalitet i tilbuddet, at lærerne begejstres og flere tænker det ind i deres årsplaner.

Pilotprojektet skydes i gang 28. marts.

Del på facebook

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.

Be the first to comment

Leave a Reply