TTH-damerne gjorde det “umulige”

Af Morten Toft – Foto: Photo Overlund

TTH’s damer leverede en fuldstændig vanvittig overraskelse lørdag eftermiddag mod HTH Ligaens ubesejrede tophold.

Få personer ville have spået at TTH Holstebro kunne være i stand til at tage point fra det suveræne tophold fra Odense Håndbold. Men det var nøjagtig, hvad der skete i Odense Idrætshal lørdag eftermiddag.

Som det første hold i 2018/19 sæsonen, tog TTH’s ligadamer point mod førerholdet – og det var efter 21 sejre i træk i HTH Ligaen!

Den store bedrift bliver kun mere uvirkelig af den start, som TTH fik mod topholdet. Odense Håndbold fik nemlig en 7-1 føring tidligt i kampen, og herfra kunne man hurtigt danne sig en vis nervøsitet for en afklapsning på Fyn – men det skulle ikke blive tilfældet.

For selvom hjemmeholdet formåede at fastholde en komfortabel 18-11 føring til pausen, ja så skulle det vise sig, at der stadig var masser af vilje og tro på et comeback hos de hvide.

Efter en snak i omklædningen hos cheftræner Pether Krautmeyer, blev alt nemlig hamrende skarpt. Forsvaret stod kompakt som en mur, skuddene blev omsat til mål, både via kontra og i det organiserede angrebsspil – ja, faktisk alt gik efter planen, og endda så meget efter planen, at TTH Holstebro førte kampen mod topholdet med 2 minutter og 44 sekunder tilbage på haluret.

Holdets sidste skanse, Louise Egestorp, fik reddet et straffekast i slutningen, men måtte se sig passeret af landsholdbacken, Mette Tranborg, med 40 sekunder tilbage af kampen. Med 25-25 på haluret, og TTH i boldbesiddelse, var der liv i drømmen om den helt store bedrift i Odense. Til slut blev ansvaret pålagt en storspillende, Mathilde Neesgaard, men desværre blev skuddet blokeret, og slutresultatet 25-25 var en realitet.

Man kan sætte mange flere ord på denne kamp, men lad os bare sige dette: “HVILKEN BEDRIFT AF PIGERNE!”

Næste kamp for TTH Holstebro er på tirsdag, hvor de møder GNIF Lemvig, 3. div. i Santander Cuppens 5. indledende runde. Kampen spilles kl. 20.30 i Lemvig Idræts- og Kulturcenter.

 

Odense Håndbold # TTH Holstebro 25-25 (18-11)

Kampstatistik Odense Håndbold
Redninger: Althea Reinhardt 10/27 (37%) Tess Wester 2/10 (20%)
Mål: Nadia Offendal 5, Kathrine Heindahl 5, Mette Tranborg 4, Trine Jensen 4, Mie Højlund 3, Ingvild Bakkerud 2, Freja Cohrt 1, Stine Jørgensen 1.
Udvisninger: 3

Kampstatistik TTH Holstebro
Redninger: Sara Kececi 4/19 (21%) Louise Egestorp 9/19 (47%)
Mål: Mathilde Neesgaard 8, Sarah Stougaard 7, Mathilde Hylleberg 3, Line Frandsen 3, Lærke Christensen 2, Inger Smits 1, Kaja Nielsen 1.
Udvisninger: 2

Tilskuertal: 1.934

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.