TIL ÆRE FOR BYENS MØDRE

Holstebro Musikskole markerer Mors Dag med en festlig musikalsk forårsoplevelse

NYHED FRA HOLSTEBRO MUSIKSKOLE

Et kinesisk ordsprog siger, at ”hundrede mænd kan skabe en lejr, men der skal én mor til at skabe et hjem”.

Søndag den 14. maj kl. 15 fejres Mors Dag over hele landet. Det går heller ikke forbi Holstebro Musikskole, som i musikskolens smukke koncertsal holder en særlig festlig koncert i toner, ord og billeder tillegnet alle byens mødre.

Det er blevet en tradition, at de to lærere Laurie Otto og Angela Marinescu og deres elever markerer begivenheden.

De to lærere leder koncertens to ensembler: HUK – Holstebro Ungdoms Kor og NIPS, der er et klaver-orkester, som er en nytænkende, velfunderet og spændende sammenspilgruppe. De spiller koncerter rundt omkring i landet og også i udlandet: Italien, Rumænien, Portugal og Tyskland.

Musikalsk buket

Klaver- og sangelever har samlet – som en musikalsk forårsoplevelse – en duftende og farverig buket af mors favoritmelodier, som de har indstuderet med stor iver. Disse toner vil fylde salen med liv og rytmer og også nostalgi og vedmodighed.

”Inden i ethvert ældre menneske gemmer sig et barn, der savner sin mor”, har en klog person sagt en gang.

Musik og kunst

Som et ekstra krydderi har Musikskolen indledt et samarbejde med Cristina Danciu fra Viborg, som har en stor lidenskab for musik og kunst i det hele taget. Cristina vil i foyeren præsentere nogle af sine spændende malerier – nogle kreeret specielt for dagen – som er helt unikke.

Hun mener, at musik, malerkunsten, litteratur og alle de andre muser går hånd i hånd som åndelig nærring for vores sjæl. De viser vejen til et mere afbalanceret, harmonisk og farverigt liv. Kulturen smelter mennesker sammen og kender ingen grænser.

Derfor er det vigtigt for vores børn og unge, at kulturen indgår i deres uddannelse, i deres opvækst. Lærerne er med til at stimulere dem i denne retning. Udstillingen indgår – med Cristinas kreative udstråling – i Holstebros levende kunst- og kulturmiljø. Hun bruger også kunsten som terapi i et sygdomsforløb.

Gør noget ekstra

Musikskolen opfordrer både døtre og mænd til at gøre noget ekstra for deres mødre og hustruer: Koncerten kan være en personlig gave eller en oplevelse, som er langt mere værdigfuld og har et større element af overraskelse end blomster eller chokolade.

Det er også en påskønnelse og en reminder om, at mor er det bedste i verden, og at det er en nydelse at gøre noget for mødrene, mens man har dem.

Koncerten varer en lille times tid, og der er gratis adgang.

Brinks box

Be the first to comment

Leave a Reply