Syv skoler er klar til finalestævnet i Skole OL

Foto: Lokalstævnet på Holstebro Stadion

Efter forårets indledende lokale OL-dage med rekorddeltagelse på 1462 elever er otte vinderklasser fra syv skoler klar til at repræsentere Holstebro Kommune i roning, bueskydning og atletik ved Skole OL i Aarhus, 12.-15. juni 2018.

Selvom det vigtigste ved OL ikke er at vinde, men at deltage, har klasserne alligevel forberedt sig grundigt op til finaledysten i Aarhus. Athletikklubben Holstebro, Holstebro Bueskytteforening og Holstebro Roklub har nemlig ikke kun hjulpet til lokalstævnet, men også efterfølgende tilbudt træning af de håbefuld finale-atleter.

Så det gamle OL-motto ”Hurtigere, højere, stærkere” er stadig en del af ånden hos finaledeltagerne.

– Det vigtigste er, at de får en kanon fed finaledag som en fællesoplevelse for klassen, men vi håber da også, at de laver et godt resultat, som unge repræsentanter for idræt og bevægelse i kommunen, siger Casper Lemvig Andersen, der er
projektkoordinator for Sport og Fritid i Holstebro Kommune.

Skole OL understøtter trivslen og sammenholdet blandt eleverne, da det er klassens samlede resultat som tæller, og alle kæmper ligeværdigt mod hinanden.

De fire finaledage er delt op, så der er ét klassetrin pr. dag, som dyster om medaljerne i forskellige discipliner.

– Aktiviteterne omkring Skole OL er med til at styrke breddeidrætten. Med hjælp fra klubberne præsenterer vi idrætsgrene for en stor mængde unge. Discipliner de måske ikke lige har prøvet før. Skole OL kan også være med til at aktivere de knap så idrætsaktive gennem fællesskabet i klassen, siger Casper Lemvig Andersen.

Børneidrætspolitisk topmøde under OL-fanen

Til den traditionsrige indmarch og åbning af Skole OL,12. juni 2018, kl 9.30 på Ceres Park og Arena deltager borgmester H.C. Østerby under fanerne sammen med 5. klasserne.

Borgmesteren skal herefter samme sted deltage i ”Børneidrætspolitisk topmøde”, som DGI, Danmarks Idrætsforbund og Skole OL afholder. På topmødet stilles skarpt på, hvordan kommuner medvirker til, at endnu flere børn og unge vælger et aktivt liv med idræt og foreningsliv.

– Vi har en fælles opgave med at få mere bevægelse i skolen og styrke samarbejdet med det lokale foreningsliv, der jo også har en stor interesse i at skabe flere aktiviteter og fællesskaber for børn og unge, siger H.C. Østerby, der deltager i en paneldebat sammen med borgmestre og rådmænd fra Aalborg, Aarhus og Gentofte.

Som visionskommune i projektet ”Bevæg dig for livet” er det Holstebro Kommunes mål at aktivere 1000 flere børn og unge inden 2023.

Foruden afdelingen Sport og Fritid og de tre idrætsforeninger er samarbejdspartnerne:

• Holstebro Elitesport
• Idrætsefterskolen Lægården
• VIA University College
• Holstebro Ungdomsskole
• Børn og Unge, Holstebro Kommune

Finaledeltagere:

Atletik:
Mejrup Skole, 4.B
Tvis Skole, 5.A
Rolf Krake Skolen, 6.B
Nørre Boulevard Skolen, 7.S

Bueskydning:
Halgård Skole og SFH, 5.A
Mejrup Skole, 6.A

Roning:
Den Kristne Friskole, 6.A
Ulfborg Skole, 7.A

Brinks box