STRANDINGSMUSEUM ST. GEORGE INDSTILLET TIL PRIS

Tirsdag den 16. januar 2018 kåres årets vinder af Region Midtjyllands TurismeVÆKSTpris 2017. Det nyrenoverede Strandingsmuseum St. George i Thorsminde er nomineret til hovedprisen for sin innovative udvikling

Strandingsmuseum St. George er et internationalt fyrtårn med et fast anker i den jyske vestkyst. Museet er et formidlingsmæssigt og innovativt mesterværk, hvor der er skabt en stor vækst i besøgstal og en målrettet indsats over for nye målgrupper. Efter en gennemgribende restaurering genåbnede museet i maj 2017 med nye formidlingsmuligheder gennem enestående scenografi, lyd og lys, der fortæller historien om det engelske linjeskib St. George, der forliste syd for Thorsminde i 1811.

Formålet med prisen er at anerkende og belønne turisterhvervets arbejde med at øge professionaliseringen og internationaliseringen og udvikle turismen for at skabe øget vækst. Prisen sætter fokus på vellykkede tiltag, der kan inspirere resten af erhvervet.

De øvrige kandidater til hovedprisen er: Mønsted Kalkgruber, Fængslet, Nationalpark Mols Bjerge, VisitSilkeborg, Ry Outdoor Festival, Humlum Fiskerleje & Camping, Silkeborg Ildfestregatta, Sea War Museum Jutland.
Hovedprisen er på 75.000 kr., mens to temapriser belønner vinderne med hver 25.000 kr. for hhv. ”Kulturturisme som ny vej til vækst og udvikling” og ”Innovation i turismen”.

Heste på stranden er nomineret til temapris

Også i indstillingerne til temaprisen for ”Kulturturisme som ny vej til vækst og udvikling” er der et lokalt islæt; nemlig Odin Teatrets forestilling Animaglyphe, som i sommers trak mange mennesker til klitterne i Husby med et enestående arrangement med dansende heste på stranden.

Læs mere om TurismeVÆKSTprisen 2017 via dette link

Kayas Pizza box