Stort børnekor giver koncert

Elever på Sønderlandsskolen i Holstebro øver på sangene.

Ni MGK-elever har skrevet sangene, som børn fra Holstebro, Struer og Lemvig opfører sammen med Aarhus Jazz Orchestra

Et børnekor med ca. 400 børn fra Struer, Lemvig og Holstebro kommuner giver tirsdag den 11. juni kl. 16-17 et brag af en koncert sammen med Aarhus Jazz Orchestra i Musikteatret Holstebro.

Koncerten ”Sange til verden” er en del af Europæisk Kulturregions Festival GENOPDAG fra 1.-15. juni. Koncerten består af nykomponerede sange, der tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Det er ni unge MGK-elever, der har skrevet og komponeret de syv sange, og de har været glade for den anderledes udfordring at skulle sætte fokus på en global indsats for verdensmålene gennem sang og musik.

Sangene forholder sig til FN’s 17 Verdensmål omkring temaer som global opvarmning, overforbrug og forurening af verdenshavene.

Op til koncerten i Holstebro har elever fra 4. klasser på skoler i Struer, Lemvig og Holstebro sammen med de lokale musikskoler øvet på sangene. Og der venter dem en stor musikalsk oplevelse, når de skal stå på scenen og synge sammen med Aarhus Jazz Orchestra og solister fra MGK.

Her kan du se en video fra øvearbejdet på Sønderlandsskolen i Holstebro.

Musikskolerne har stort fokus på, hvordan de gennem et kommunalt samarbejde kan etablere meningsfuld og vedkommende musikundervisning. Ikke nok med, at børnene gennem sang mærker et musikalsk fællesskab, der gør en forskel. De får også taget fat på vigtige samfundsmæssige emner, som måske kan være svære at forholde sig til.

Fakta

”Sange til Verden” skaber aktiviteter, koncerter og events for og med regionens børn i forbindelse med Europæisk Kulturregions Festival GENOPDAG, som finder sted 1.-15. juni.

”Sange til verden” danner afsæt for ”Værksteder med verdensmål” – en række kunstneriske forløb hen over foråret 2019. Her forholder børn og unge mellem 3 og 15 år fra hele Region Midtjylland sig kreativt til sangene og verdensmålene med for eksempel billedkunst, dans, skulpturer og animationer.

Her kan du høre de nye sange.

Kulturprinsen i Viborg, Aarhus Jazz Orchestra og BUM (Netværk for Børne- og Ungekultur i Region Midtjylland) står bag projektet, som involverer kommuner i hele regionen. Sange til Verden og Værksteder med Verdensmål er støttet af Fonden Aarhus2017 og Region Midtjylland.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.