Stærkt spillende Smits: Det er den bedste følelse

Foto: Photo Overlund

Af Nanna Gantriis Mortensen

TTH’s unge hollænder Kay Smits har spillet stort, siden han og holdkammeraterne startede op efter VM-pausen i januar. Vi har sat den talentfulde højreback i stævne til en snak om landsholdspausen, ambitioner og de første tre TTH-kampe i foråret.

Han gør ikke meget væsen af sig. Stille og roligt løber han rundt på banen. Spiller bolden rundt, som han er blevet instrueret i. Ingen grund til store armbevægelser. Men tag ikke fejl; en hurtig fodfinte, og så er den runde harpikskugle smadret op i netmaskerne. Publikum kvitterer med stor jubel. Hovedpersonen selv knytter diskret og roligt en knytnæve, og så løber han ellers tilbage i forsvaret.

Som sagt er 21-årige Kay Smits ikke den der råber højest eller har de største armbevægelser. Det har han dog haft god grund til den seneste måneds tid, hvor han har spillet stort – først for det hollandske landshold, og senest for TTH Holstebro. 22 mål præsterede Smits at score, da han i januar deltog i fire træningskampe for det hollandske landshold.

– Jeg kom tilbage fra landsholdet med en god følelse og følte, at jeg kunne tage positivt spil med hjem til Holstebro. Det hjalp at komme væk fra hverdagens rammer, så jeg kunne få genstartet hjernen og komme stærkere og mere frisk tilbage.

Friskhed er der brug for hos TTH’s herrer, hvor et tætpakket program med liga og EHF-Cup venter i februar og marts måned.

Herrerne startede ud med at slå Mors-Thy Håndbold hjemme i Gråkjær Arena, hvorefter holdets onde ånd, BSV, ventede på udebane. En tidlig skade til Kasper Kildelund betød, at Kay Smits måtte agere substitut på højrefløjen, hvilket bestemt ikke var noget dårligt valg. Med 6 mål på 6 forsøg var den 21-årige hollænder en vigtig brik i sejren over topholdet fra Silkeborg.

Smits fortsatte den gode stime da TTH lørdag eftermiddag tog imod rumænske HC Constanta i EHF-Cuppen. Den talentfulde højre back var her, der og alle vegne med vigtige scoringer og gode assists – specielt i kampens sidste 15 minutter, hvor pulsen var høj, og kampen var tæt.

– Det er den bedste følelse! Det er så fedt at score et mål, eller lave en god assist, når intensiteten og pulsen er så høj som i kampen mod HC Constanta i lørdags. Jo større presset er; desto mere selvtillid får du, når det lykkes for dig og dine holdkammerater.

Hollænderen hæfter sig også ved den gode atmosfære, som blev skabt i Gråkjær Arena lørdag eftermiddag

– Man kunne mærke, hvordan publikum gik helt amok i slutningen af kampen. Det gav ekstra adrenalin og ekstra power til at kæmpe mere på banen. Sådanne situationer med et vildt publikum og en sejr gør, at de hårde timer i styrkelokalet eller løbetræninger i regnvejr bliver det hele værd.

Smits og resten af TTH’s herrer har dog ikke tid til at glæde sig alt for meget over weekendens europæiske sejr. Allerede i morgen, onsdag, skal holdet forsøge at tage to vigtige point mod oprykkerne fra TMS Ringsted, når der er dobbeltbrag i Gråkjær Arena.

– Vi glæder os til at møde Ringsted igen, og forhåbentlig få vasket tavlen ren, efter den horrible kamp vi spillede i Ringsted i efteråret. Omvendt skal man bestemt ikke undervurdere dem. De har slået både Skjern og Nordsjælland, ligesom de har voldt flere af topholdene problemer. Så det kræver fuld fokus fra vores side.

Personligt håber Smits også, at han kan fortsætte den gode stime han har vist de første tre kampe i foråret. Hollænderen blev hentet til TTH i sommers fra 2. Bundesligaklubben Wilhelmshaven HV, hvor han var topscorer i ligaen, og det er netop dét niveau, som hovedpersonen bestræber sig på at finde frem igen:

– Jeg føler langt fra at jeg har vist mit bedste spil her i TTH endnu. Men i kampen mod HC Constanta i lørdags var der små glimt af hvad det kan være, og hvad det skal være. Desuden føler jeg, at der er god moral på holdet lige for tiden. Der er ingen tvivl om, at tre kampe med tre sejre i træk giver motivation og tro på egne evner. Så vi glæder os til i morgen.

TTH Holstebro inviterer til SUPERONSDAG den 13. februar, hvor damerne tager imod topholdet Team Esbjerg klokken 18.30. Derefter skal herrerne forsøge at samle to point sammen mod oprykkerne fra TMS Ringsted kl. 20.30. Så tag dine venner med i Gråkjær Arena i vinterferien – det bliver fedt!

Køb din billet HER

 

Brinks box
Brinks box