Stærk lyrik af de yngre

Tine Høeg og Nanna Storr-Hansen er februars digtere på Poesi på en torsdag.

Poesi på en torsdag præsenterer Tine Høeg og Nanna Storr-Hansen som februar måneds digtere

Er du interesseret i sprog, når det måske bliver brugt på en lidt mere bevidst måde end den gængse – nogle vil endda sige mere interessante, underholdende og tankevækkende måde.

Så skal du komme og høre digterne Tine Høeg og Nanna Storr-Hansen læse deres digte op til Poesi på en torsdag på Knudsens i Holstebros centrum torsdag den 7. februar kl. 20.

De to digtere skriver både nyt og i et tankevækkende, selvstændigt sprog – meget forskelligt fra hinanden. Hvilket er en naturlig ting, som også gør det yderligere berigende at høre dem læse op sammen.

Digterne

Tine Høeg og Nanna Storr-Hansen debuterede begge i 2017.

Tine Høeg er født i 1985. Hun er cand.mag. i dansk og filosofi. Hun modtog BogForums Debutantpris 2017 for den fortællende digtsamling Nye rejsende (Rosinante). Det Kgl. Teater iscenesatte bogen som monolog i Skuespilhuset samme år. Hun har desuden skrevet hørespillet I tried to dance it away og udgivet poesihæftet Hej Sol Fuck Love.

Nanna Storr-Hansen er født i 1991 og har ud over sin debutbog, Spektakel (Arena, 2017), udgivet Mimosa (Gyldendal, 2018). Nanna Storr-Hansen blev uddannet på forfatterskolen i København 2014 – 16.

Begge digtere er blevet rost særdeles godt af anmelderne.

Øvrigt program

Musikken omkring digtoplæsningerne og de andre indslag tager Odin Teatrets Husorkester sig af med sangeren Rina Skeel og gæstemusikerne Bjarne Nygaard Nielsen, guitar, Martin Damgaard, klaver og harmonika, og Simon Brøde Holm, kontrabas. Komponisten og pianisten Nikola Kodjabashia spiller desuden som gæst et par solostykker.

Den kendte ”holstebroer, der læser et par af sine yndlingsdigte” bliver forfatter, etiker og kulturkritiker m.m. Klavs Birkholm, der er født i Holstebro. Lektor emeritus Gerd Schmidt Nielsen får sit lyriske essay om aftenens digtere læst op. Vinderen af ”Månedens digt” afsløres. Der er oplæsning af Omar Khajjâm digte samt salg af et stort udbud af alverdens lyrik fra Arnold Busck i Holstebro til svimlende lave priser.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret Holstebro, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstfond.

Entré ved indgangen: 80 kr. og 40 kr. for studerende.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.