SOSU-elever teamer op med belgiske kollegaer

Foto: ”VIIO Care Meets Europe”. De 19 belgiske elever fra Tongeren er på praktikophold i Nordvestjylland frem til 28. maj 2019.

19 elever fra Belgien er i velfærdspraktik i Nordvestjylland i denne måned. Holstebro Kommunes egne elever får dermed en ekstra lærerig opgave med at tage imod, informere ansatte og hjælpe de belgiske gæster i det daglige på praktikstederne.

At uddanne sig til pædagogisk assistent, social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent byder på mange spændende opgaver og muligheder.

En af dem er at gennemføre en del af praktikken i udlandet gennem EU-projektet Erasmus+. Og det er netop gennem dette udvekslingssamarbejde, at 19 unge belgiere fra erhvervsskolen VIIO Tongeren i disse dage får nye indtryk og oplevelser i det danske velfærdsarbejde, primært i ældreplejen.

12 af dem er i praktik i Ulfborg Aktivcenter, Krohaven i Vemb, Vinderup Plejehjem og Thorshøj Plejecenter. 3 er i praktik som pædagogiske assistenter i BUM i Mejdal, mens de sidste 4 er i praktik i Struer og Lemvig kommuner

– Mange steder vil det være en opgave for de danske elever at tage sig af deres belgiske kollegaer og hjælpe dem i arbejdshverdagen. Nogle gange er det os, der sender praktikanter til udlandet, andre gange tager vi imod. Vi har tidligere erfaret, at det er en rigtig god og lærerrig opgave for alle, og noget der styrker elevernes faglighed og udvikling, siger Lisbeth Munk, der er udviklings- og uddannelseskonsulent i Holstebro Kommune.

Det er Social & SundhedsSkolen, Herning – med afdeling i Holstebro – som er overordnet ansvarlig for de udenlandske praktikforløb, mens det er kommunen, der koordinerer og finder praktikstederne for de 18-20 årige belgiere.

Erhvervsskolen VIIO i den belgiske by Tongeren er siden 2015 blevet en tæt samarbejdspartner, som Social & SundhedsSkolen, Herning har nydt godt af at knytte bånd med. Flere elever fra skolen i Danmark har været i praktik i Tongeren, og elever derfra har været på praktikophold i det midtjyske, ligesom Social & SundhedsSkolen, Herning ofte har arrangeret studieture til den belgiske by.

Ud over Belgien har Social & SundhedsSkolen, Herning desuden partnere i Grønland, Finland, Norge, Frankrig og Tanzania.

Kayas Pizza box