Sommer tips: Hjemmerørt tatar med krydderurter

Solen skinner over vores dejlige Danmark, de fleste har ferie og vi hygger med sommermad.

Derfor kommer her et lille forslag til en lækker sommer specialitet. Skulle du have lyst til at dele din sommer favorit ret med os andre, så send gerne opskrift og et billede til mg@minby.tv

 

Hjemmerørt tatar med kapers og krydderurter til 2 personer

Tid: 20 minutter.

DET SKAL DU BRUGE

150 g okseinderlår

1 lille skalotteløg

1 spsk. kapers

en håndfuld forskellige

krydderurter, f.eks. purløg, persille og estragon

1 usprøjtet citron

1-2 tsk. dijonsennep

olivenolie

salt og friskkværnet peber

 

TIL SERVERING

2 radiser

krydderurter, f.eks. estragon og rødbedespirer

2 æggeblommer

2 tynde skiver rugbrød

 

Opskrift – sådan laver du hjemmerørt tatar med kapers og krydderurter

  1. Hak kødet fint. Pil løget. Hak løg, kapers og urter, og rør det i kødet. Smag kødet til med lidt citronsaft og -skal, sennep, olie, salt og peber. Sørg for en god balance mellem sødt, salt og surt, og at kødet stadig smager igennem. Lad evt. tataren hvile lidt på køl.
  2. Servering: Rens radiserne, og skær dem i meget tynde skiver. Anret tataren på tallerkner, og pynt med radiser og krydderurter. Læg en rå æggeblomme på, som punkteres lige inden servering. Servér med ristet rugbrød.

Jeg vil godt anbefale en glas iskold hvidvin til hjemmerørt tatar, jeg syntes et glas, AROMO Varietal Viognier fra Margarita Wines er det der gør en sommer aften helt perfekt.

Go’ Sommer til alle.

Brinks box
Repair2go