Soldater udsendt til Kosovo samlet igen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Soldater udsendt til Kosovo (KFOR 35B) sidste år blev i dag samlet til 3 måneders arrangement.
21-04-2017 – kl. 15:00

Af presse og informationsofficer
kaptajn B.S. Villsen

Efter missionen er der en plan

Forsvaret samler soldaterne, efter de er kommet hjem fra mission. Det sker i forbindelse med en afviklingsuge lige efter hjemkomst, hvor der blandt andet er obligatorisk lægetjek og psykologsamtale. Dette for at konstatere om soldaterne har lidt overlast fysisk eller psykisk. Hvis det er tilfældet laves der en plan for at støtte soldaten bedst muligt.

Men soldaterne samles igen efter nogle måneder. De bløde missioner (Kosovo) har et 3 måneders arrangement, mens soldater der har været udsendt på en hårdere mission (Afghanistan) samles efter 7 måneder. For de ansatte i Forsvaret er arrangementerne obligatoriske.

Gensynsglæde

I dag var det Kosovo holdet 35B (KFOR 35B) der blev samlet til 3 måneders arrangement på Dragonkasernen. Soldaterne som blev udsendt til Kosovo sidste år, og returnerede først på året i år kom alle fra panserinfanteribataljonen.

Til 3 måneders arrangementet får soldaterne mulighed for at tale sammen om deres oplevelser i missionen, men der er også mulighed for at dyrke det sociale. Nogle soldater kan være gået i gang med et civilt liv lige efter missionen og de har måske ikke set deres soldaterkammerater siden. Derfor ses det ofte at arrangementerne skaber stor gensynsglæde.

Soldaterne fik først på dagen et oplæg fra veterancenteret samt veteranstøtten. Dagen slutter med bowling og spisning.

KFOR 35B samlet
KFOR 35B orienteres af Carl Åkerlund fra veteranstøtten.

KFOR 35 B samlet
KFOR 35B briefes inden dagen fortsætter med den sociale del.

Læs også her: Slut med Kosovo missionen for dragonerne.

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box

Be the first to comment

Leave a Reply