Sød musik for musikskolen

Kulturministeren ønsker, at flere børn skal spille musik i skoletiden. Rigtig set, mener de på Holstebro Musikskole, der i forvejen har et omfattende samarbejde med folkeskoler og friskoler i kommunen. Foto: Holstebro Musikskole

Holstebro Musikskole glæder sig over nye toner fra kulturministeren, der anerkender musiksamarbejdet med skolerne

Kulturminister Mette Bock har netop dedikeret 23 millioner kroner for at fremme musikundervisningen af skolebørn. Det er sød musik for musikskoleleder Jens Dammeyer Sørensen på Holstebro Musikskole.

Ikke fordi han forventer at få mange kroner ud af aftalen, men fordi det er en anerkendelse af det arbejde, som netop Holstebro Musikskole og skolerne i Holstebro Kommune i forvejen har stort fokus på.

Vi har set rigtigt

– Det som ministeren nu afsætter penge til, buldrer allerede derudad på skolerne i Holstebro Kommune. Og selv om vi nok ikke får penge ud af det, understreger de nye toner fra ministeren, at vi har set rigtigt, når vi i meget stor udstrækning tilbyder musikundervisning i samarbejde med en lang række folkeskoler og friskoler i kommunen, siger Jens Dammeyer Sørensen.

Alene på Sønderlandsskolen i Holstebro er mere end 40 børn tilmeldt et nyt skoleorkester, mens 65 børn alene fra 0. til 2. klasse er med i et nyt kor. Begge nye tiltag, som så dagens lys i august.

Strømmer til

– Børnene strømmer til, og der er ingen tvivl om, at mange børn elsker musik og gerne vil spille på instrumenter. Jeg tror, at ministerens bevilling kan være med til, at også politikere, embedsmænd og forældre får øjnene op for potentialet. Pengene kan være med til at skubbe på en i forvejen god udvikling i form af øget opmærksomhed, siger Jens Dammeyer Sørensen.

Selv vil Holstebro Musikskole arbejde intensivt videre med at fastholde børnenes musikalske interesse, som bliver vakt i grundskolen, så de får glæde af musikinteressen langt ind i ungdoms- og voksenlivet.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.