SMIL og SVED til Håndboldfitness i Holstebro

Håndboldfitness sjov motion for voksne (Foto: Jan Christensen)

Start til Håndboldfitness sammen med Håndboldklubben HH90 og Diabetisforeningen Holstebro-Struer. Et tilbud til alle også dem med skavanker.

Vi kender det alle sammen. Det er svært at snøre træningsskoene og komme ud ad døren, når man skal gøre det helt alene. Håndboldklubben HH90, Diabetesforeningen Holstebro-Struer og Holstebro Kommune starter nu Håndboldfitness op, der kan hjælpe dig med at finde motivationen frem til at komme afsted.

Træningen med Håndboldfitness er tilpasset deltagere, som døjer med en kronisk sygdom eksempelvis diabetes, og som gerne vil starte til motion sammen med andre.

I Håndboldfitness kombinerer vi håndbold med bløde bolde med tilpasset styrketræning, smil på læben og sved på panden.

– I modsætning til håndbolden som vi kender den, spiller vi med bløde bolde og på mindre baner, som gør spillet nemt at deltage i og reducerer risikoen for skader. Det vigtigste i Håndboldfitness er, at motion bare er sjovere, når man dyrker det sammen med andre, fortæller Andreas Kronborg, konsulent i Dansk Håndbold Forbund.

Plads til alle – også skavanker…

Håndboldfitness kan både spilles af helt nye eller tidligere håndboldspillere.

– Når vi i Holstebro Håndbold 90 har som værdi, at der er plads til alle, så mener vi det. Alle er velkommen. Det er nemlig så langt fra en forudsætning, at man tidligere har spillet håndbold. Nye kan sagtens starte her. Vi synes det er sjovest at træne sammen med andre. Samtidig bliver træningen tilpasset de skavanker, der kan følge med en kronisk sygdom hos den enkelte. Håndboldfitness i Holstebro skal være en træning der er sjov og social, samtidig med at vi kan vække glæden ved håndboldspillet, fortæller Bent Vincents, formand for Holstebro Håndbold 90.

– Håndboldfitness er en ny aktivitet vi kan samle vores medlemmer om, og vi er rigtig glade for et stærkt lokalt samarbejde. Vi opfordrer derfor alle der har lyst, til at snøre skoene og komme i gang med den sjove og alsidige træningsform – den er guld værd, lyder meldingen fra formanden for Diabetesforeningen Holstebro-Struer, Jørgen Jensen.

Han vil være tilstede når Håndboldfitness starter onsdag den 3. april kl. 16.30-17.30 i Gymnastiksalen i Kultur og Frivillighuset, Nygade 22, Holstebro. Medbring indendørssko og tøj til bevægelse.

Vi slutter træningen af med socialt samvær i ”tredje halvleg”.

Vil du vide mere – kontakt:

Bent Vincents, Holstebro Håndbold 90, tlf. 41 68 15 62

FAKTA OM HÅNDBOLDFITNESS:

Håndboldfitness udbredes i samarbejde mellem DHF og DGI i visionsprojektet Bevæg dig for livet. Projektet arbejder for, at flere danskere skal være aktive både i og udenfor foreningerne. Bevæg dig for livet er skabt i et samarbejde mellem DGI, DIF, Nordea-fonden og TrygFonden som fører den vision ud i livet. Målet er at 600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025. Læs mere på www.bevægdigforlivet.dk/haandbold

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.