Smag på kulturen i Holstebro

Turen byder bl.a. på smagsprøver på Holstebro Skinken ved en lokal slagter.

Holstebro byder på gratis kultur- og smagsoplevelser hele sommeren, når kommunens frivillige guidekorps tager gæsterne med på en tur gennem byens kulturelle fortid og nutid.

Igen i år inviterer Holstebro Turistbureau på guidede byvandringer i Holstebro centrum. En lokal guide tager turister og andre interesserede med rundt til kunstværkerne i byen. Undervejs fortæller guiden indlevende historier om kunsten, historien og arkitekturen.

De guidede byvandringer finder sted onsdage i juli og august kl. 11.00 på dansk, kl. 12.00 på tysk og kl. 13.00 på engelsk. Alle ture starter og slutter ved Det Gamle Rådhus i Nørregade. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Turene går igen i år forbi en lokal slagter. Han fortæller om butikken, som har 113 år på bagen og giver smagsprøver på den populære Holstebro Skinken. Skinkekødet er udvalgt af særlige jyske grise, som er større end normalt, hvilket gør skinken til noget helt særligt.

Stemningsfyldt aftentur med Kulturvægterne

En enestående oplevelse er det også at følge Kulturvægterne rundt til kunsten i Holstebro på en stemningsfyldt aftentur. Kulturvægterne fortæller og synger undervejs, og der gøres stop ved de mest markante kunstværker. Turene finder sted alle hverdage i juli og august kl. 19.30-21.00. Turene afsluttes med, at byens vartegn, ”Kvinde på Kærre” sænkes til ro ved Det Gamle Rådhus, hvor turene også starter.

Har du lyst til at se, når ”Kvinde på Kærre”, også kaldet ”Maren”, står op, kan du møde op ved Det Gamle Rådhus hver dag kl. 10.00.

Et kig indenfor i Det Gamle Rådhus

Holstebro Turistbureau er at finde i Det Gamle Rådhus mandage, onsdage og fredage i ugerne 28-33 kl. 12-15. Få inspiration til gode ferieoplevelser i Holstebro-området og kig ind og se de flotte vægmalerier og den gamle byrådssal. Som noget helt nyt udstilles natur-billeder fra Holstebro Kommune i rådhussalen, som du er velkommen til at besøge.

Alle oplevelserne er gratis og kræver ingen tilmelding – du møder bare op.

Brinks box
Brinks box