SKOLEELEVER SKAL KONKURRERE PÅ BUE OG PIL

Skole OL udvider programmet, så eleverne i Holstebro Kommune i år kan dyste mod og med hinanden i bueskydning, roning og atletik.

Hvert år mødes godt 1.000 elever fra skolerne i Holstebro Kommune til Skole OL. Her har de dystet klassevis i atletikkens grunddiscipliner spring, løb og kast. Sidste år kom roning også på skolernes OL-program, og i 2018 udvides programmet med bueskydning.

Det sker ved et stævne den 26. februar i Idrætscenter Vest, hvor elever i 5. og 6. klasse får en introduktion til sporten, inden de dyster mod de andre klasser.

Samme dag og sted kan eleverne i 6. og 7. klasse prøve kræfter med romaskinerne og dyste om en plads i det store finalestævne i Aarhus til juni, hvor de bedste klasser fra hele landet mødes.

Alle skal have en god oplevelse

– Det er fedt, at vi også har fået bueskydning på programmet. Det er en sport, der kan appellere til de børn, der ikke er så meget til løb og spring, og det væsentligste formål med Skole OL er netop at give alle elever en god oplevelse ved at dyrke idræt sammen – på tværs af evner og interesser. Derfor er det godt, at vi får en lidt anderledes idræt på programmet, og som sidegevinst får vi nu også Holstebro Bueskytteforening som aktiv medspiller i det gode samarbejde, der er mellem skolerne, idrætsforeningerne og kommunen, siger Casper Lemvig Petersen, der er projektkoordinator for Holstebro Kommune.

Holstebro Bueskytteforening glæder sig også til at lægge instruktører og udstyr til Skole OL.

– Det giver os en mulighed for at komme i kontakt med en masse unge mennesker, som ellers ikke ville komme til at prøve kræfter med bueskydningen. Vi håber selvfølgelig, at nogle af dem bliver bidt af sporten og har lyst til at fortsætte hos os efter arrangementet. Men målet er først og fremmest at give eleverne en oplevelse af, at bueskydning er både sjovt, spændende og udfordrende, siger Gunhild Brynning fra Holstebro Bueskytteforening.

Klasserne skal tilmelde sig Skole OL i bueskydning og roning senest den 1. februar. Deadline for tilmelding til atletik er den 20. april. Atletikstævnerne afvikles 15. og 16. maj på Holstebro Stadion.

Kommunen dækker transporten for skoler uden for cykelafstand til arrangementet.

Læs mere på www.skoleol.dk

Brinks box