Skal du ned og se det nye store Lucia optog på torsdag?

Holstebro Events og en række samarbejdspartnere inviterer nu hele byen til et nyt, stort, smukt og flere dimensionelt Luciaoptog torsdag d. 13 December fra kl. 16.30-18.00 i Holstebro gågade og på StorÅen.

Oplev Kano & Pagaj Klubbens flydende karavane af flotte oplyste kajakker, som langsomt vil flyde ned gennem Storåen fra Vandkraftværket og helt ind til Musikteatret mellem Kl. 15.30-17.00

Elever fra Balletskolen og Halgård SFH vil starte det traditionelle Luciaoptog fra Nørreport Centret kl. 16.30 og stille bevæge sig ned gennem gågaden.

Til slut på turen vil de gå over broen ved Den Røde Plads, hvor de vil blive mødt af de mange flotte og oplysende kajakker, der vil flyde ned forbi Færch Torvet og under broen ved Den Røde Plads.

Før Luciaoptogene kommer til broen, vil elever fra Dansk Talent Akademi synge julen ind med hyggelige julesange. Når kajakkerne og børnene nærmer sig broen, vil det hele slutte i en stor fælles luciasang.

Efter Luciaoptogene er både gæster, deltagende i optoget og samarbejdspartnere inviteret til hygge på Roxy Malt, hvor DTA vil slutte dagen af med et par julesange. Her kan købes kaffe, gløgg, æbleskiver og saftevand.

Rema 1000 i Holstebro har valgt at sponsorere Luciaoptoget med gratis æbleskiver og saftevand til alle børn på Roxy Malt.

Ideen kom fra et lignende arrangement i Aarhus sidste år. Jeg tænkte med det samme, jeg ville skabe noget lignende og gerne mere unikt i Holstebro.

Manden bag arrangementet er Kristian Andersen, formand i Holstebro Events. Kristian har efterhånden lavet flere forskellige arrangementer i Holstebro Kommune og udtaler selv: “Ideen kom fra et lignende arrangement i Aarhus sidste år. Jeg tænkte med det samme, jeg ville skabe noget lignende og gerne mere unikt i Holstebro.”

Se mere om optoget her

At jeg så i dag to dage før, kan se at opbakningen fra samarbejdspartnere og byens borgere er større end jeg havde forventet, er jo fantastisk. Dog er jeg utrolig skuffet over Holstebro Kommunes kultur afdeling, som fra få uger siden afslog at støtte arrangementet økonomisk.

Det har betydet vi i foreningen selv har måtte dække alle udgifterne sammen med Handelsstandsforeningen – og derfor også må konstatere at arrangementet har givet underskud allerede nu.

Skal vi afvikle Lucia optoget igen til næste år, er det nødvendigt at flere lokale virksomheder og i særdeleshed kommunen vil støtte op. Jeg håber blandt andet at restauranterne i byen, vil være med til at støtte op, da det her også er en begivenhed, der skal og vil trække gæster ud på restauranterne efter optoget.

– Vi spurgte også om Kristians forventninger til hvor mange der deltager i Lucia arrangementet: “Mere end 100 personer deltager i selve optoget. Dvs. omkring 50 personer i kajakkerne og 60 børn i de gående optog. Dertil vil der være et kor ved åen på godt og vel 30 personer. Det er et stort koordinerings arbejde, som jeg glæder mig til at afvikle på torsdag.”

Med hensyn til besøgende gæster, så håber jeg på et sted mellem 2000-3000, som vil fylde langsiderne og broerne ved åen fra Musikteatret og et godt stykke ned mod Sønderbrogade. Der er ingen tvivl om at det her kan gå hen og blive en stor tilbagevendende begivenhed i Holstebro – og hvor der allerede nu arbejdes på nye tiltag til 2019. Heriblandt inddragelse af byens butikker. Men igen – det kræver at kommunen og flere lokale virksomheder bakker op.”

Se meget mere om det store Luciaoptog her

Kayas Pizza box