Skadede veteraner cykler gennem Danmark

Foto af: A. K. Petersen

Af presse- og informationsofficer
Kaptajn M. Veltzé

670 kilometer. Så langt vil deltagerne i Ride4Rehab have tilbagelagt, når de efter den niende og sidste etape onsdag den 5. september slutter på Kastellet i København på Flagdagen for Danmarks udsendte.

Deltagerne i Ride4Rehab er en større gruppe psykisk og fysisk skadede veteraner, der som en del af deres rehabilitering cykler gennem Danmark med det formål at sætte fokus på deres ressourcer og kamp tilbage til livet efter en hård periode med genoptræning og nedture. Det er Danmarks Idrætsforbunds underafdeling, DIF Soldaterprojekt, der arrangerer Ride4Rehab. Projektet kombinerer idræt, fællesskab og glæden ved fysisk aktivitet som løftestang til øget livskvalitet.

Ride4Rehab startede første etape tirsdag den 28. august i Frederikshavn, hvorfra de cyklede til Aalborg. Torsdag den 30. august ankom deltagerne til Holstebro Rådhus, hvor de blev modtaget efter at have tilbagelagt en cykeltur på ca. 40 kilometer fra Ingeniørregimentet i Skive. Efter byens modtagelse fortsatte deltagerne til Dragonkasernen, hvor de blev indkvarteret inden startskuddet til næste etape gik kl. 09:00 fredag den 31. august. Denne etape gik videre mod syd, nemlig til Nymindegab, hvor Hjemmeværnsskolen ligger. Herfra fortsætter deltagerne videre til Haderslev, Fredericia, og Slagelse inden de afslutter Danmarksturen i København samme dag som Danmark udtrykker anerkendelse for den indsats som landets udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Med på turen fra Dragonkasernen til Nymindegab blev deltagerne ledsaget af Forsvarschefen, general Bisserup, der kunne nyde de 76 kilometer i den Vestjyske natur med masser af frisk vind i ansigtet.

Ride4Rehab

Ride4Rehab

Foto af: A. K. Petersen

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box