Samarbejde om sundhedstilbud er populært

Foto: Det giver god mening og trivsel at fortsætte med træningen i et andet regi, når kommunens sundhedstilbud ophører

Når Holstebro Kommunes tilbud ophører, kan borgerne fortsætte på træningshold hos oplysningsforbundet LOF. Og stadig flere melder sig til holdene, som fremmer sundhed og trivsel.

Kommunen har forskellige træningstilbud til borgere, der har problemer med fx ryggen, hjertet eller lungerne. Mange af disse borgere har lyst til og glæde af at fortsætte træningen, når forløbet på kommunens hold ophører.

Derfor indgik kommunen i 2016 en samarbejdsaftale med LOF. Den indebærer, at LOF opretter hold, hvor borgerne kan fortsætte den gode træning og samværet. Og stadig flere tilmelder sig.

Trygt fællesskab

– Det er dejligt, at samarbejdet og tilbuddene har bundfældet sig, og at vi i aftenskolens trygge fællesskab kan bidrage til folks sundhed og livsglæde. Vi har oprettet nye hold, og søgningen er så stor, at vi på flere af vores tilbud må oprette to hold. Vi har også ansat bl.a. tre nye fysioterapeuter og en psykoterapeut, fortæller skoleleder i LOF Holstebro-Struer-Lemvig, Bent Bjerregaard.

Trivsel og selvværd

Kommunens leder af Center for Sundhed, Lene Holm, glæder sig også over samarbejdet og den store søgning til holdene i LOF-regi.

– Vi manglede et kvalificeret tilbud til borgere, der afsluttede deres forløb hos os. Derfor er vi glade for samarbejdet med LOF. Det betyder meget for folks trivsel og selvværd, at de kan fortsætte træningen i aftenskolen som enhver anden og ikke som patienter, siger Lene Holm.

Samarbejdsaftalen indebærer, at LOF Holstebro-Struer-Lemvig opretter hold og står for træningen, mens kommunen lægger lokaler til. Samarbejdet affødte sidste år, at LOF Holstebro-Struer-Lemvig blev nomineret til Aftenskolernes Sundhedspris.

Aktuelle holdtilbud:

  • Mindfulness
  • Osteoporosetræning
  • Rygtræning
  • KOL-hold
  • Pilates
  • Hjertehold – Leg for voksne

Planlagte holdtilbud:

  • Blid yoga
  • Kræftkurser
Brinks box
Brinks box