SÆRLIGE OPLEVELSER MED LUFTSPORT

Actionsportfestivalen på Struer Havn på lørdag giver mulighed for at komme tæt på luftbårne sportsgrene, som har særligt gode udfoldelsesmuligheder i Struer Kommune og omegn. Foreningerne bag ser frem til dagen.

Lørdag bliver en stor dag for dig, der har interesse for adrenalinfremkaldende aktiviteter som faldskærmsudspring, paragliding, rappelling, motorcykler og speedbåde og rappelling. Den første Actionsportfestival på havnen i Struer løber nemlig af stablen, og her bliver der mulighed for dels at opleve nogle af luftens dygtigste vovehalse folde sig ud, og dels at prøve nogle af de aktiviteter, der giver mere end almindelig kilden i maven.

Foreningerne inden for netop de luftbårne sportsgrene vil nemlig være til stede under festivalen, som så småt starter op kl. 15 og varer aftenen ud. Her vil udøverne demonstrere deres aktiviteter for modige publikummer og almindelige interesserede, men målet er også at fortælle om de mange gode muligheder og faciliteter, der er for luftsportsgrene i Struer Kommune og omegn.

Gode forhold tiltrækker folk fra hele Jylland
Blandt foreningerne er Holstebro-Lindtorp Faldskærmsklub og Parafun – Vestjysk Paragliding, som begge har til huse i Lindtorp Flyveplads. Faldskærmsklubbens instruktør og tandemmaster Karsten Kokholm tilbyder tandemspring over havnen, mens paraglidersportens motoriserede gren viser prøver på deres kunnen som en del af festivalens opvisningsprogram. Fælles for foreningerne er, at hjemstedet i Struer Kommune er valgt, fordi området giver netop deres aktiviteter de bedste udfoldelsesmuligheder.

”Vi har mulighederne for at skabe særlige oplevelser med luftsport. Derfor håber vi, at festivalen vil sætte Struer Kommune på landkortet ved at vise, hvad vi kan tilbyde her. Større flyvepladser har svært ved at gøre plads til faldskærmssporten, men her kan vi udfolde sporten rigtig godt – vi har land og luftrum, som er frit til sport. Det er det, vi gerne vil vise på lørdag. Vi har medlemmer, der kører fra Aarhus og tværs over Jylland for at springe på grund af de gode forhold, vi har her,” siger Karsten Kokholm, som har sprunget over 4000 spring i løbet af sine 20 år i sporten.

Han fremhæver blandt andet, at placeringen af Lindtorp og koncentrationen af faldskærmsaktiviteter netop i Struer Kommune gør, at klubben har en stor kvote af flyvninger og dermed kan tilbyde spring på mange tidspunkter – og nærmest kan flyve ubegrænset, når der er en periode med godt flyvevejr.

Ligger i hjertet af de bedste flyveområder
Paragliderne er også til stede på havnen lørdag, hvor den motoriserede gren laver opvisning i luften. På landjorden er udøverne til stede for at fortælle interesserede og potentielle medlemmer om sporten. Formand for den vestjyske forening for paraglidere Parafun, Henrik Hundahl, er ikke i tvivl om, hvorfor sporten er interessant.

”Mange drømmer om at flyve frit, og paragliding er for mig det tætteste, man kommer på at flyve som en fugl. Det er i mine øjne den totale frihed at flyve oppe blandt fuglene og hen over uberørt natur,” siger han og forklarer, hvorfor sportens udgangspunkt netop er Struer Kommune og Lindtorp Flyveplads.

”Kommunen ligger i hjertet af de flyveområder, vi har i Midt- og Vestjylland. Vi har – som kronen på flyvestederne i Jylland – Toftum Bjerge, som er et fantastisk sted med ideelle vindforhold, og Venø, som også har fantastiske skrænter. Og så er der kun kort afstand til andre gode steder på Mors, i Thy og langs Vesterhavet,” siger Henrik Hundahl.

Actionsportfestival udnytter fjord og ny havnefront
Begge foreninger er inde på flere af grundene til, at Struer Kommune har valgt at arrangere lørdagens Actionsportfestival. Borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj, supplerer.

”Vi har valgt at satse på en Actionsportfestival, fordi vandet er tæt på, uanset hvor i kommunen man bor, og flere arrangementer med vandet i centrum har vist en flot lokal opbakning fra borgere og foreninger. Festivalen kombinerer denne nærhed og vores fantastiske nye havnefront, By+Havn, med luftsportsgrene, som har gode betingelser i Struer Kommune. Dermed kan man på én gang se mange af de unikke muligheder og gode oplevelser, man kan få som borger og besøgende i kommunen. Jeg er derfor glad for, at lokale foreninger kommer og viser deres passion for egen sportsgren og dermed er med til at løfte festivalen,” siger Niels Viggo Lynghøj.

Actionsportfestivalen er et samarbejde mellem Struer Kommune og eventvirksomheden A.Sport. Begivenheden finder sted lørdag den 11. august kl. 15-22 på havnen i Struer.

Trækplasteret til arrangementet bliver besøget af en af verdens vildeste, hårrejsende og samtidig yngste sportsgrene, nemlig Swoop Freestyle. Derudover byder festivalen på flere aktiviteter både til lands, til vands og i luften, DJs og livemusik.

Deltagelse er gratis og der er gratis shuttlebusser rundt i det meste af kommunen, så man både kan komme sikkert af sted og hjem igen.

Se program, køreplaner for busserne og meget mere på Lydens Bys hjemmeside.

Brinks box
Noojins boks alm.