Så nemt laver du hjemmelavet is med smag af koldskål, basilikum eller jordbær

Sommervarmen har endelig ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro. Tove Færch fra Karolines Køkken giver her opskriften på, hvordan du hurtigt kan lave den perfekte, hjemmelavede flødeis – som i øvrigt let kan tilføres smag af både koldskål, basilikum eller jordbær.

Is med smag af kaffe, mojito, koldskål eller basilikum? Kun fantasien sætter grænser for, hvilke kugler is der skal i sommerens isvafler. For vi danskere elsker is om sommeren, og når temperaturerne ryger i vejret, valfarter vi til ishuse i hele landet.

Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er slet ikke så svært, som man måske skulle tro. Med Karolines Køkkens guide til hjemmelavet flødeis, får du nemlig mulighed for selv at tilsætte lige præcis den smag, du er mest i humør til.

”Du skal hverken bruge en masse tid eller mange ingredienser for at lave en god, dansk flødeis. Og så giver den hjemmelavede version altså bare en mere ren smag af fløde, end de is, du køber færdige, som tit ikke er lavet på fløde,” siger Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken i 25 år.

Så der er ifølge Tove Færch en masse at hente på smagskontoen, hvis du selv begiver dig ud i at lave en klassisk hjemmelavet flødeis – og så kræver det kun fire ingredienser og fire simple trin:

Karolines Køkkens opskrift på klassisk, hjemmelavet flødeis med vanilje

Fire ingredienser:

  • ½ liter piskefløde pisket til skum
  • 3 æggeblommer
  • ¾ dl sukker
  • vaniljekorn fra 1 stang vanilje

Fire simple trin:

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps
  2. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen
  3. Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i en fryser. (Alternativt: Frys iscremen i en ismaskine)
  4. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen

Vær kreativ med anderledes smage eller hjemmelavet softiceDen klassiske flødeis kan tilføres præcis den smag, som du har lyst til, hvad enten det er kaffe, jordbær, eller måske en anderledes og frisk basilikumis.

”Det er altid sjovt at overraske sine gæster med nye smage, og her er basilikumisen et oplagt valg. Hæld da bare halvdelen af grundisen i et blenderglas og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sekunder og put hele ismassen i fryseren, og vupti har du en anderledes dessert, der med garanti vil imponere dine gæster,” siger Tove Færch.

Du kan også nemt forvandle din flødeis til softice ved kun at tilføje to simple trin til opskriften: Skær din flødeis i tern og lad den tø lidt op, pisk den med fløde og server den med det samme.

Du kan se alle Karolines Køkkens opskrifter på hjemmelavet is lige her: https://www.arla.dk/opskrifter/temaer/hjemmelavet-is/.

Brinks box
Kayas Pizza box