Prisen på en iPhone er faldet meget siden lancering

Der er gået knapt et halvt år siden Apple lancerede deres seneste iPhones. Priserne på iPhone har dermed haft en rum tid til at nærme sig et leje, hvor det begynder at blive overkommeligt at vælge en af de seneste modeller.

Der er ca. 1.000 kr. at spare

Siden lanceringen i september, hvor mange nok var afskrækket af de hidtil højeste priser for en almindelig smartphone, vil man kunne gøre et fornuftigt køb nu, ca. et halvt år efter. De seneste iPhone-priser viser følgende udvikling, hvor vi tager udgangspunkt i modellerne med 256GB hukommelse.

  iPhone XR (256GB) iPhone XS (256GB) iPhone XS Max (256GB)
Lanceringspris 8.049 kr. 10.249 kr. 11.149 kr.
Pris d. 25. februar 2019 7.120 kr. 9.272 kr. 10.125 kr.
Besparelse 929 kr. (11,5%) 977 kr. (9,5%) 1.024 kr. (9,2%)

 

Den største besparelse i kroner og ører fås altså ved køb af en iPhone XS Max, mens den procentmæssige ændring er størst på en iPhone XR, i ovenstående eksempler.

 

Tre modeller, mange muligheder

Med Apples seneste serie iPhones, får man tre modeller. Hver af modellerne kommer derudover med tre forskellige mængde hukommelse. Den af de nyeste iPhones, der er billigst, er iPhone XR med 64GB hukommelse, som lige pt. kan købes til ca. 5.998 kr. Den dyreste, iPhone XS Max med 512GB hukommelse, skal man stadig have den store pung op af lommen for at betale kontant. 11.400 kr. er den gennemsnitlige pris på den model. Den er dog stadig næsten 1.600 kr. billigere nu, end da den blev lanceret med en høj prislap på ca. 12.999 kr. En forskel på ca. 12,3%.

 

Konkurrenternes smartphones

Giver det så mening at investere i en iPhone, når prisen stadig er så høj, og konkurrenterne har lanceret nyere og måske også teknisk stærkere smartphones siden september? Det er et spørgsmål, der kan besvares med ens tilknytning til Apples produkter, dvs. om man er vant til at benytte disse produkter, frem for konkurrenternes smartphones, der har et helt andet styresystem, nemlig Android.

 

Fra iOS til Android eller omvendt

Det kan nemlig være lidt af en omvæltning at skifte styresystem, både hvis man er vant til iOS og skifter til Android, men også den anden vej rundt. I bund og grund kan de fleste smartphones nemlig det samme; de kan alle ringe, klare sms’er og emails, de har alle et kamera, og der findes et hav af apps til begge styresystemer. Forskellen ligger i, hvordan man betjener dem. Selv, hvis man ikke er fan af enten Android eller iOS, vil man have en vis præference for det ene eller det andet.

Uanset hvad man er til, skal man vænne sig til de høje priser, hvis man vil have topmodellerne. Selv den billigste af de nye topmodeller koster nemlig typisk op mod 7.000 kr. Kigger man f.eks. på Samsungs seneste serie, som blev lanceret i februar 2019, er den billigste model S10e dog listet til ca. 6.000 kr.

Når Apple igen lancerer en ny iPhone-serie, kan man være sikker på at prisen på den forrige serie er faldet yderligere. Og så er det måske det rigtige tidspunkt at slå til, hvis man vil gøre en god handel. For så stor forskel er der heller ikke fra år til år.

Dette indhold er sponseret.

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box