Porup om slutspillet: “Nu begynder det for alvor”

Af Nanna Gantriis Mortensen – Foto: Alex Paulsen

TTH kan vende blikket mod slutspillet og påbegynde den drabelige jagt om billetter til DM-semifinalerne i maj. Vi har taget en snak med Jonas Porup om forventninger, puljens sværhedsgrad og glæden over slutspillet nu starter.

Selvom tiden er inde for landsholdspause, så betyder det langt fra pause i TTHs træningslokaler; tværtimod. Med SønderjyskE, Skjern og Aalborg som slutspilsmodstandere skal formen være helt i top, hvis TTH skal kunne drømme om point og semifinaler

– Det er en meget tæt pulje, hvor man må formode, at vi er tre hold, i form af Aalborg, Skjern og os, som kæmper om to semifinalepladser, siger Jonas Porup.

Han afskriver dog ikke SønderjyskE fra at skabe ravage i slutspilspuljen:

– Hvis man kigger rent faktuelt på det, så ser jeg ikke SønderjyskE som det hold, der går videre, men jeg tror og håber på, at de kan drille de andre hold i puljen.

 

Den magiske grænse

Tidligere sæsoner viser, at opnår et hold ni eller ti point i slutspilsgruppen, er dette som regel nok til videre avancement. Med to point fra grundspillet er Aalborg kommet godt fra start, og det er Porup klar over:

– Vi har haft problemer med Aalborg i denne sæson. Men jeg håber og tænker at det vender i slutspillet, for som man populært siger, så kan alt ske i slutspillet. Vi er dog klar over, at vi skal hente vores point på hjemmebane, og der får vi brug for al den hjælp, vi kan få fra tilskuerne på lægterne.

Lige under TTH ligger rivalerne fra Skjern, som Holstebro skal gøre alt for at holde bag sig. Det kan dog vise sig at blive en svær opgave:

– Selvom vi har vundet tre kampe ud af tre mulige mod Skjern i denne sæson, så synes jeg også at de er kommet godt i gang som sæsonen er skredet frem, og specielt de seneste måneder har de været skarpe. Så det bliver bestemt ikke nemt.

Målet er dog helt klart fra TTH-truppen: DM-semifinalerne skal være med deltagelse af de hvide fra Holstebro. For det er DM-placeringen der tæller noget i det overordnede regnskab:

– Folk har jo glemt, at vi vandt Supercuppen i august. Folk kommer også til at glemme, at vi endte på 4. pladsen i grundspillet. Nu begynder det vigtige spil for alvor. Det er slutspillet der vægter højest, og kommer vi ikke videre til DM-semifinalerne, så vil mange sidde tilbage med en skuffelse – inklusiv os selv.

Samtidig er Jonas Porup er også realist omkring det forekommende slutspil:

– Vi ved godt, at det bliver svært, og vi ved også godt, at vi har sat barrieren højt. Men vi er nødsaget til at sætte barrieren højt med de ambitioner vi har.

Første kamp i slutspillet fløjtes i gang på udebane mod fjenderne fra Skjern onsdag den 17. april. Du kan stadig nå at komme med fanbussen til dette brag mellem Vestjyllands giganter. Køb din billet her.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.