Pokalmestrene sikkert videre efter forkølet start

Af Claus Sonne

Santander Cup 5. runde

Christiansbjerg HK – TTH Holstebro 21-42 (13-15)

Mål TTH: Jeppe Hauskov 9, Viktor Östlund 8, Emil Sidelmann 7, Anders Agger 5, Magnus Bramming 4, Simon Birkefeldt 3, Martin Hansen 2, Jonas Porup 2 og Lars Mousing 1.

I en rigtig fin og velbesøgt kulisse i Christiansbjerghallen, hvor TV2 var på besøg med et kamerahold, spillede de forsvarende danske pokalmestre fra TTH sig videre til 6. runde af Santander Cup med en storsejr på 42-21 over det lokale serie 1-hold Christiansbjerg HK.

1. halvleg blev en lige affære, hvor hjemmeholdet spil var af en sådan kaliber, at betegnelsen “verdens bedste seriehold” kunne tages i brug. Især hjemmeholdets keeper var helt forrygende i de første 30 minutter af opgøret.

Tingene fandt dog sit rette leje, kan man vel sige, fra 2. halvlegs start. TTH’erne skruede en 600-700 procent op for forsvarsspillet, hvor Jonas Porup forrest i en fremskudt 5-1 formation plukkede bolde med evner, der ville have udløst en god hyre i en æbleplantage. Det, sammenholdt med gode redninger af både Simon Gade og senere William Lind, gav TTH’erne mulighed for at løbe et mindre hav af kontraer. Frontløbere var Jeppe Hauskov og Emil Sidelmann, og især sidstnævntes accelerationer gjorde ondt på et godt kæmpende hjemmehold, der aldrig slog op i banen.

TTH sparede Torbjørn Bergerund og Vignir Svarvarsson helt, mens andre spillere var på minutmæssig skånekost. Til gengæld var Simon Birkefeldt tilbage efter sin lange skadespause – rigtig godt at se.

TTH sluttede kampene med en sjældent set bagkæde bestående af Jac Karlsson, Kasper Kildelund og Magnus Bramming, og sidstnævnte leverede to “flæk” i det lange hjørne og scorede på et dobbelt vip.

Alt i alt en god “dag på kontoret”, hvor ingen TTH-spillere løb ind i skader.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.