Knudsens: POESI PÅ EN TORSDAG

2. november 2017 kl. 20.00, på Knudsens med
Ida Marie Hede
Billetpris
80 kr. (studerende og unge under 21 år: 40 kr.)
I den beskedne entré er et glas vin inkluderet.
Billetter kan købes via dette link:
https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow…

Ida Marie Hedes tekstunivers er umuligt at placere på en formel. Med visse gennemgående fællestræk har hendes skrift udviklet sig stædigt fra bog til bog. Bøgerne er båret oppe af en kraftfuld – og kraftigt smittende – sproglig energi, som knivskarpt og præcist levendegør og giver form til alle de konstant grænseoverskridende forhold, emner, genstande, situationer, afslørende afdækninger, som den tager under behandling. Man kunne også sige fortærer.
Ingen af Hedes bøger betjener sig af traditionelle, litterære greb. De litterære konventioner er afmonteret, sprængt i luften. Hvad hun selv siger i et interview i Information, 4. februar 2010, om sine teksters karakter, “Et digt, der fortsætter og fortsætter og fortsætter”, passer på alt, hvad hun skriver.
Ida Marie Hede er en dansk forfatter, født i 1980 i Aarhus og bosat i København. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2008, blev mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet 2010 og har en MA i Aural and Visual Culture fra Goldsmiths College i London.
Ida Marie har udgivet syv bøger, hvoraf tre i samarbejde med andre. Senest udkom En to tre (2016) og Bedårende (2017), begge på Forlaget Gladiator. En to tre er en samlet udgave af bogdebuten Seancer (Anblik, 2010), Det kemiske bryllup (Gyldendal, 2013) og Inferno (Arena, 2014).
Kritikeren, Lilian Munk Rösing, gav Bedårende fem stjerner i Politiken, og samme avis’ Mikkel Krause Frantzen anmeldte En to tre under overskriften “Ida Marie Hedes forfatterskab er nok dét i Danmark, der optager denne anmelder mest”.
Ud over at skrive bøger underviser Ida Marie Hede bl.a. også i skrivning og art writing på Kunstakademiet i København og Jyderup Højskole m.fl.

Poesi på en torsdag i øvrigt
Imellem Ida Maries oplæsninger kan tilhørerne glæde sig til at skulle nyde Ensemble MidtVests klassiske tonetryllerier og Odin Teatrets Husorkester med gæster, bl.a. Martin Damgaard på klaver og harmonika og Simon Brøde Holm på kontrabas. “Månedens kendte holstebroer, der læser nogle af sine yndlingsdigte” er forstander Charlotte Borchorst Faurschou fra OrkesterEfterskolen, “Månedens digt” offentliggøres, og der læses op af den persiske 1200-tals digter Omar Khajjâms digte. Lektor Gerd Schmidt Nielsen fra Holstebro Gymnasium og HF fremfører sit lyriske essay om aftenens digter, og i pausen sælger Arnold Busck Boghandel i Holstebro uundværlig poesi til billige penge.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Forfattercentrum og Holstebro Kommune.

Billetpris
80 kr. (studerende og unge under 21 år: 40 kr.)
I den beskedne entré er et glas vin inkluderet.
Billetter kan købes via dette link:
https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow…

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret – februar, marts, april – og tre gange i efteråret – september, oktober, november – hver gang den første torsdag i måneden – inviteres en dansk – eller udenlandsk – digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijâtpå farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

Nordisk Teaterlaboratoriums billede.
Kayas Pizza box
Noojins boks alm.