Peter & Solvognen – Historier om Thorsminde

Kom med til en utrolig spændende dag på museet..HISTORIER OM THORSMINDE – FISK, FISKERE, FISKERBY….

Peter & Solvognen besøger Thorsminde for at kaste lys over byens historie gennem beboernes og turisternes fortællinger og erindringer om Thorsminde.

Thorsminde er én af de mange yngre byer i Danmark, som endnu ikke har fået skrevet sin historie. Byen kan fejre sin 150-års fødselsdag i år.

Historien, om hvem der byggede det første hus, hvem der var den første turist, eller hvornår den første torsk blev fanget i mundingen, mangler at blive indsamlet og fortalt.

Dagen byder på morgenfiskeri, historisk bademodeshow, erindringsindsamling og byvandringer, og så er Solvognens scene åben for, at alle kan dele deres fortællinger om Thorsminde med publikum og museet.

Kom og vær med til at skrive Thorsmindes historie!

DAGENS PROGRAM
Kl. 08.00: Morgenfiskeri i Slusen (medbring stang og fisketegn, hvis du vil fiske)

Kl. 09.30: Morgenbrød ved Strandingsmuseet St. George

Kl. 10.00-11.00: Rundvisning på Strandingsmuseet St. George ved museumsdirektør Ingeborg Svennevig

Kl. 11.00-13.00: Fortæl om Thorsminde! Solvognen indsamler din fortælling i erindringsværkstedet i Solvognen

Kl. 13.00 og igen klokken 15.00: Bademodeshow 1880-1980 ved etnolog Frederikke Heick og lokale modeller

Kl. 13.30: Fortid og drømme om fremtiden – omvisning på havnen ved havnechef Søren Kyndi

Kl. 15.30: Thorsminde – 150 år med forandringer. Omvisning i byen ved Poul Erik Sig, næstformand for Thorsminde Borgerforening

Kl. 17.00: Borgerforeningen holder fællesspisning på Gl. Havn ved Grillhuset (medbring egen picnickurv og kød til grillen)

______________________________________________________
PETER & SOLVOGNEN
Historier om Danmark går på jagt efter det lokalhistoriske guld hele sommeren 2017.

Fra den 30. juni til den 2. september kører Peter & Solvognen rundt i Danmark for at kaste lys over det lokalhistoriske guld.
Fra by til by vil Solvognen sammen med lokale museer, biblioteker og arkiver gøre det muligt for borgerne at komme endnu tættere på den lokalhistorie, der omgiver dem – for historien er overalt. I hele landet.

Hver enkelt destination byder på et skræddersyet program fyldt med spændende historiske indslag lige fra foredrag og fiskeri til koncerter, modeshow og dagbogsskriveri. Solvognen er dog i sig selv også en mulighed for at indtage natur eller byrum på en anderledes måde.

Når Solvognen slår klapperne ud med alt fra miniscene, erindringsautomat, langborde og kaffe på Madame Blå, kan man tage et hvil i en solstol, spille Solvognsbob, prøve en rejsegrammofon, en skrivemaskine, en kassettebåndoptager og meget andet.

Spot Solvognen i din by og læg vejen forbi til en garanteret hyggelig oplevelse med historie i centrum – for alle aldre.

Børnevenlig og gratis adgang

Følg også med på facebook: www.facebook.com

Vi ses ?

Detaljer

Dato:
juli 6
Tidspunkt:
8:00 – 17:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Sted

Strandingsmuseet St. George
Thorsminde, + Google Map
Kayas Pizza box

Be the first to comment

Leave a Reply