PÅ CYKELTUR TIL KUNSTEN

Holstebro Kunstmuseum har både omvisninger og cykelture på sommerprogrammet

PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM

Selv om vejret måske ikke signalerer sommer, gør kalenderen det.

Og kigger man i Holstebro Kunstmuseums kalender, indvarsles sommeren af to arrangementer, der er blevet faste indslag i museets sommerprogram – nemlig aftencykleture og sommeromvisninger.

Op på cyklen

Tirsdag den 20. juni kl. 19 kan man komme med kunstformidler Peter Haarby på en cykeltur, der bringer deltagerne forbi nogle af de kunstværker, der ligger uden for bymidten, og som måske ikke er så kendte, som ’Kvinde på Kærre’.

Turen er på ca. 12 km og begynder foran kunstmuseet. Turen fører bl.a. forbi landskabsarkitekten Torben Schönherrs ’Cardo og Decumanus’ ved kasernen, den svenske kunstner Carl Milles ’Guds hånd’ ved plejeboligerne på Parkvænget og Kurt Tegemeiers ’Svanen’ ved Færchplast.

Også alt det nye, der sker omkring den nye Politigård og Slagterigrunden, er med på turen. Det er gratis at deltage i turen, der er arrangeret i samarbejde mellem VisitHolstebro og Holstebro Kunstmuseum.

Sommeromvisning

Onsdag den 21. juni kl. 14 viser kunstformidler Peter Haarby rundt på Holstebro Kunstmuseum, hvor det er museets to udstillinger ’Q* Flydende Køn – Lærke Posselt’ og ’Marie Lund – Legumes’, der er i centrum.

Det er to meget forskellige udstillinger, som man kan høre om. Fotografen Lærke Posselt har gennem de seneste tre år opsøgt unge, der ikke accepterer at blive puttet i faste kasser på grund af deres biologiske køn, men som eksperimenterer med kønnet og den identitet, der knytter sig til kønnet.

Der er noget helt andet på færde i billedhuggerne Marie Lunds udstilling Legumes. Her handler det skulpturens grundlæggende væsen: Hvad er en skulptur? Hvad er form? Og hvilken betydning har materialet for skulpturen? Det er gratis at deltage i omvisningerne, når der er betalt entre til museet.

Fakta om aftencykeltur

  • Hvad: Aftencykeltur til kunsten i Holstebro med kunstformidler Peter Haarby
  • Hvornår: Tirsdag den 20. juni kl. 19.00
  • Hvor: Turen begynder fra pladsen foran Holstebro Kunstmuseum
  • Entre: Det er gratis at deltage på turen

Fakta Sommeromvisning

  • Hvad: Sommeromvisning på Holstebro Kunstmuseum med kunstformidler Peter Haarby
  • Hvornår: Onsdag den 21. juni kl.14
  • Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro
  • Entre: Gratis når der er betalt normal entre til museet
Kayas Pizza box
Noojins boks alm.

Be the first to comment

Leave a Reply