Odin Testret: Poesi på en torsdag

Unge, kompetente lyrikere

 

Sophia Handler og Nanna Storr-Hansen er september måneds digtere på Poesi på en torsdag

Torsdag den 6. september kl. 20.00 på Knudsens

Efteråret nærmer sig med den hastighed, et sådant nu har. Blandt mange andre gode ting medfører det, at også Poesi på en torsdag tager hul på efterårssæsonen. Det bliver igen med udfordrende digtaftener, hvor dansk digtning – og af og til andre landes – præsenteres af dem, der har skrevet den – digterne – som de skriver den netop nu.

 

De unge digtere

Den første af efterårets tre poesiaftener finder sted torsdag den 6. september kl. 20.00 påKnudsens i Holstebros gågade. De to inviterede digtere, Sophia Handler, født i 1993, og Nanna Storr-Hansen, født 1991, repræsenterer en ny generation.

 

Sophia Handler debuterede i bogform i 2017 med Feberfrihed (Gyldendal), men deltog allerede i 2014 i det internationale, online-bogprojekt, 1000 Books by 1000 Poets. Hun er uddannet fra Skriveakademiet Hordaland i Norge i 2016.

 

Nanna Storr-Hansen debuterede i 2017 på forlaget Arena med Spektakel. I år udkom hendes anden digtsamling, Mimosa, på Gyldendal. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i København i 2016.

 

Begge digtere har derudover haft digte i bl.a. lyriktidsskriftet Hvedekorn.

 

Både Sophia Handler og Nanna Storr-Hansen er blevet anmeldt ganske glimrende af litteraturkritikerne. Sophia Handler fik fem stjerner i Berlingske, Nanna Storr-Hansen fem i Politiken. Selvom de i deres digtning har udgangspunkt i egne erfaringer, drejer det sig om to yderst formbevidste skribenter, som – meget forskelligt – arbejder originalt og pirrende med sproget. Deres digte byder på overraskelse efter overraskelse og efterlader også nu og da læseren inspirerende forvirret på Herrens mark.

 

Hos Sophia Handler lyder det f.eks.: “Jeg skal hele tiden skifte kjole. Til en, der er rystet for nyslået græs. Mere faconsyet end åkander.” Nanna Storr-Hansen kan finde på at sige: “Når vi er trætte som om huden/

ikke længere/               kan holde/ …”

 

Andre indslag

Ud over de to digtere byder Poesi på en torsdag sædvanen tro på andre sjælestyrkende indslag.

 

Der vil være musikalske indslag med det eminente, lokale Ensemble MidtVest og Odin Teatrets Husorkester. Derudover er der “Månedens kendte holstebroer læser nogle af sine yndlingsdigte”, “Månedens digt” og oplæsning af den persiske 1200-tals digter Omar Khajjâms digte. Lektor Gerd Schmidt Nielsen fra Holstebro Gymnasium og HF præsenterer sit lyriske essay om aftenens digtere, og i pausen sælger Arnold Busck Boghandel i Holstebro alverdens poesi til priser, der står i omvendt forhold til udbyttet ved at læse den.

 

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

 

Billetpris

80 kr. (studerende og unge under 21 år: 40 kr.)

I den beskedne entré er et glas vin inkluderet.

Billetter kan købes online her >>

 

Foto: Sophia Handler: Anne Mortensen. Nanna Storr-Hansen: Martin Johansen.

 

Poesi på en torsdag er et lyrikarrangement, hvor publikum i Holstebro, og fra andre steder, kan møde dansk eller udenlandsk poesi live. Tre gange i foråret – februar, marts, april – og tre gange i efteråret – september, oktober, november – hver gang den første torsdag i måneden – inviteres en dansk – eller udenlandsk – digter til oplæsning af egne digte på Poesi på en torsdag.

 

I forbindelse med oplæsningen finder en række andre aktiviteter sted. Der er oplæsning af Månedens digt, optræden med Odin Teatrets Husorkester og andre orkestre og musikere, salg af danske digtsamlinger til poetisk favorable priser, oplæsning af Omar Khajjâms Rubâijâtpå farsi og andre sprog, oplæsning af kendt holstebroers yndlingsdigte, det lyriske essay om aftenens digter og ikke mindst udskænkning af månedens vin.

 

Poesi på en torsdag foregår på Knudsens, en nyrestaureret teatersal på gågaden midt i Holstebro. Arrangementet flyttes i få tilfælde til en anden adresse i Holstebro.

 

Poesi på en torsdag er  arrangeret af Odin Teatret i samarbejde med Holstebro Gymnasium & HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro og Holstebro Kunstmuseum. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

 

Billetten inkluderer et glas vin.

 

Billet

80 kr. (studerende og unge under 21 år: 40 kr.)

I den beskedne entré er et glas vin inkluderet.

 

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.