Odin Teatret: Den samlede aktør

08. marts 2019, TID 19:00
Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
BILLET Kr. 120/60

Balinesisk sang, dans og teater teknikker, med jeg Wayan Bawa.

I Wayan Bawa begynder forestillingen med et udbud og et uddrag fra Gambuh, den ældste balinesiske dansedrama fra det 15. århundrede. Han udformer den stærke konge karakter i fuld kostume introducerer tilskuerne til den intense rigdom og forbindelse mellem de balinesiske religiøse ceremonier og scenekunstformerne.

Derefter laver han en kort selvbiografisk præsentation og forklarer nogle af de grundlæggende principper for balinesisk teater, dans, musik og vokalteknik: stilling, trin, højre og venstre position, manis og keras (blød og stærk), sammensætning og følelser i både mandlige og kvindelige tegn.

Hoveddelen af ​​forestillingen er dedikeret til Topeng, den velkendte balinesiske maskedans. Først giver jeg Wayan Bawa en kort forklaring på egenskaberne ved hver maske: de tavse fuldmasker, de talende halvmasker, penasaren, som har til opgave at forklare historien til publikum og tegneserierne (klovnerne), der interagerer med tilskuerne . Derefter udfører han en række faste former og improviseret dialog, der traditionelt starter med Topeng Tua (den gamle mand) og slutter med Sidya Kharya (guddommen, der slutter dansen) ved at dryssende velsignet vand og holde en hvid klud som beskyttelse mod onde ånder .


Skuespiller: I Wayan Bawa

Varighed: 60 min. (uden pause)

Sprog: Engelsk

Læs mere om I Wayan Bawa her

Kayas Pizza box
Gaardhøje box 2019