Nyt samarbejde serverer oldtidstur og spiseoplevelser

Gravhøje og spor efter gamle vejforløb er blandt de fortidslevn, som vidner om livet og bosætning i Oldtiden.

Nu kan turister og alle andre interesserede komme med på kombineret bus- og kør selv-tur til lokale levn fra Oldtiden og lækre spiseoplevelser.

Den 8.-9. august kan du komme med på en spændende tur tilbage til Oldtiden i Geopark Vestjyllands område. Turen inkluderer også overnatning og lækre måltider.

Oplevelsesturen er resultatet af et nyt samarbejde mellem Geopark Vestjylland, Holstebro Museum og Enheden for Erhverv og Turisme i Holstebro Kommune.

For tusinder af år siden var hele Danmark dækket af et tykt lag is. Men isen trak sig tilbage, og det skabte grobund for liv. De tydelige spor fra ca. 5000 år gamle bosættelser langs isens hovedopholdslinje kaldes Oldtidsvejen.

Gamle levn – nye oplevelser

De gamle levn bliver til nye oplevelser, når deltagerne kommer med til kulturhistoriske sites i Geopark Vestjylland. Turens første dag i egen bil inkluderer besøg på Frilandsmuseet Hjerl Hede, guidet tur ved ruinerne af Stubber Kloster, egnsretten øl-ben på Sevel Kro og overnatning i historiske rammer på Borbjerg Mølle Kro.

Anden dag bruges i selskab med en guide fra Geopark Vestjylland i bus. Her går turen til Døeshøjene, hvor en guide fra Holstebro Museum fortæller om Oldtidsvejen.

Herefter fortsætter turen til Sir Lyngbjerg Plantage, Kilen og Bovbjerg Fyr. Her viser de flotte særprægede landskaber tydelige tegn fra istiden. Frokosten leveres fra Café Utopia, mens Bovbjerg Fyr er vært for kaffe og kage. Til sidst inviterer Borbjerg Mølle Kro indenfor til to-retters menu.

UNESCO Global Geopark

Projektet binder kultur- og naturoplevelser sammen med gode overnatnings- og spiseoplevelser i geoparkens område. Det er et led i arbejdet med at få geoparken godkendt som UNESCO Global Geopark.

Geoparken understøtter Udviklingsplan for Vestkysten og målet om at få naturen som hovedattraktion med en klar sammenhæng til kulturelle og kulturhistoriske oplevelser.

Det er en kombineret kør selv- og bustur, der strækker sig over den 8. og 9. august og koster 2.654 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

Book billet til turen

 

Kayas Pizza box