Nyt og mere sikkert kørekort fra 1. september 2017

Arkivfoto

Rigspolitiet skifter 1. september 2017 kørekortproducent af det danske kørekort. Det betyder et endnu mere sikkert kørekort, som ser en anelse anderledes ud end det nuværende kørekort (den såkaldte kreditkortmodel), der er blevet udstedt siden 19. januar 2013.

– De kommende kørekort er endnu mere sikre mod forfalskning end de nuværende kørekort. Ved første øjekast ligner det gamle og nye kørekort hinanden, men bl.a. det nye ’clear window’ på det nye kørekort, hvor et billede af indehaveren kan ses gennem et lille ’klart vindue’ på for- og bagsiden øger sikkerhedensiger centerchef Erik Terp Jensen fra Nationalt Færdselscenter i Rigspolitiet.

Desuden er det nyt, at der er tilføjet nationale kørekortkategorier LK (lille knallert) og TM (traktor/motorredskab) på kørekortets bagside.

– De borgere, der fra i dag ansøger om kørekort, får naturligvis det nye kørekort. Vi opfordrer desuden borgerne til generelt at holde øje med udløbsdato for de enkelte kategorier på deres kørekort, så de husker at få det fornyet på kommunen. På den måde bliver kørekortene løbende udskiftet, siger Erik Terp Jensen.

Brinks box