Nyt kuld håndboldspilllere klar på Lægården

Af Claus Sonne

TTH Holstebros samarbejdspartner Idrætsefterskolen Lægården har i de seneste uger budt fremtidens håndboldtalenter velkommen til et år i udvikling på efterskole med det sociale og håndbold undervisning helt i toppen. Igen i år er Idrætsefterskole Lægården glade og stolte over at indgå samarbejde med TTH Holstebro, hvor de mest talentfulde unge håndboldspillere også har mulighed for at spille i klub, hvis appetitten ikke bliver dækket af de tre ugentlige træningspas på håndboldlinjen.

Idrætsefterskolen Lægården har i år rekordoptag på 178 elever, hvor håndbold er en af de helt store interesselinjer for både drenge og piger i 9-10. klasse.
Målsætningerne er høje fra start både fra lærernes og de nye elevers perspektiv. Sidste år lykkes det drenge håndboldholdet at komme til DM i håndbold, og den målsætning skal som minimum slås i år.

I løbet af efteråret kommer Lægården til at udvide deres håndboldfaciliteter endnu mere, så de får 2 fulde haller, som de unge håndbold entusiaster kan boltre sig på.

Forstander Ole Dommer fortæller:

– Ligesom vi sidste år forbedrede vores faciliteter for fodboldspillerne med en kunststof græsbane, så skal vi i år have udvidet vores håndboldhaller på samme vis. Vi vil tiltrække de mest ambitiøse talenter, og derfor har topfaciliteter en høj prioritet.

Interessen for Lægårdens håndboldlinje ser bestemt heller ikke ud til at mindskes fremadrettet, da efterskolen allerede har modtaget megen interesse for håndboldlinjen mod deres åbent hus på Efterskolernes Dag d. 24 september fra 13-17.

TTH-træner og talentansvarlig Nicolaj Andersson er glad for samarbejdet med Lægården.

– For alle de unge håndboldspillere, som både både ønsker deres håndbold på højst mulige plan og samtidig ønsker efterskolelivet, synes jeg personligt, at vi har et godt match. Vi søger hele tiden at bedre samarbejdet mellem skolen og TTH, således at spillernes forhold optimeres. Fx kommunikation om træningsmængde og indhold, sammenhæng mellem skole- og håndboldaktivitet og flere andre ting. Vi håber naturligvis på, at dette miljø er med til at tiltrække endnu flere håbefulde og dygtige spillere til Holstebro – og måske kan dette tilbud og dets kvalitet bidrage til endnu bedre klubkontinuitet i især U16 årgangen, siger han.

Læs mere på: https://laegaarden.dk/linjer/haandbold/

 

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.