Nysgerrig og myreflittig digter er gæst på Poesi på en torsdag

NYHED FRA ODIN TEATRET

Torsdag den 6. april kl. 20.00 runder digteren Christian Yde Frostholm forårssæsonens oplæsninger af på Poesi på en torsdag på Knudsens i Holstebro.

Kaster man et blik på den fyldige oversigt over digterens samlede værker, kan man konstatere, at han siden debuten i 1985 har arbejdet sig igennem en utrolig mængde meget forskelligartet stof og har haft fingrene dybt nede i næsten alt.

Det må trods alt have akkumuleret en del åbenbaring om hans eksistens.

Myreflittig

Christian Yde Frostholm er født i 1963, har en BA i litteraturvidenskab og fransk fra Københavns Universitet og gik på Forfatterskolens første elevhold 1987 – 89.

Foruden at være en konstant nysgerrig og myreflittig digter, oversætter og forfatter har han arbejdet inden for flere genrer af billedkunst, f.eks. fotografi, grafisk design og webdesign. Ikke så få gange har disse spor løbet parallelt, hvis ikke krydset hinanden.

Han debuterede med digtsamlingen Før skrænten af sommeren (Brage). I 1999 var han med til at starte websitet Afsnit P, som stadigt er tilgængeligt online. Afsnit P på nettet var en opfølgning af udstillingsrummet og boghandlen af samme navn i Nansensgade i København og opnåede i sin tid en betydelig søgning.

Fra 2005 – 2009 skrev han klummen Livet på nettet i Weekendavisen.

Urkomisk

I 2008 kom digtsamlingen Ofte stillede spørgsmål (Afsnit P). Den er en urkomisk gøren-grin med Facebook-sprogbrugen (Hej, Abul Husayn – Hvis ikke du er Abul-Husayn, så klik her).

I 2011 kom romanen Selvportræt med dyr, i 2013 rejsebogen, den meget priste Paris – en brugsanvisning (asterisk) og 2016 dels hans oversættelse af et større udvalg af Georges Perec-tekster, Verdens rum – og andre tekster (Arena), dels den digitale app-bog Kalender for natten sammen med illustratoren Simon Bodh Nielsen.

Frostholm har modtaget både det 3-årige stipendium og adskillige arbejds- og rejselegater fra Statens Kunstfond. I 2016 fik han Bisballeprisen.

Indslag

Aftenens musik forestås af Odin Teatrets Husorkester med Rina Skeel, vokal, i spidsen for gæstemusikerne Bjarne Nygaard Nielsen på guitar, Martin Damgaard, piano og harmonika, samt på bas Simon Brøde Holm.

”Månedens kendte holstebroer, der læser nogle af sine yndlingsdigte” er Poula Sangill, konstitueret kultur- og sundhedsdirektør i Holstebro Kommune.

Man vil kunne høre ”Månedens digt”, oplæsning af den persiske 1200-tals digter Omar Khajjâms digte på forskellige sprog og lektor Gerd Schmidt Nielsen fra Holstebro Gymnasium og HF med et lyrisk essay om aftenens digter.

I pausen sælger Arnold Busck-boghandleren i Holstebro både ældre og nyere bøger og værker af Christian Yde Frostholm og andre digtere.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Buscks Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

Kayas Pizza box
Noojins boks alm.

Be the first to comment

Leave a Reply