Nyheder fra Operaen i Midten

Instruktøren Mia Theil Have, th., tidligere skuespiller ved Odin Teatret vil sammen med den meget anerkendte makedonsk fødte komponist Nikola Kodjabashia, skrue et screenplay sammen fra parrets nye domicil i Hvidemose ved Vinderup. Her ses de sammen med teaterchef Flemming Vistisen i midten. Foto: Daniel Fearon/London/OperaMidt.com

Internationale sangere og musikere

De sidste 14 dage i juni måned fløj barnets sang indover Struer by. Operaen i Midten, kompagniet, der er egnsteater for fire midt-vestjyske kommuner, valgte Struer og  Lydens By, til fjorten dages prøve og workshop på det nye gadeopera “Song of the Child”, en grænseoverskridende musikalsk totaloplevelse i det offentlige rum.

Workshoppen fandt sted i Folkets Hus, men selve forestillingen skal senere foregå i et råt, autentisk udemiljø, når operaen “Song of the Child” premiere og vil blive opført.

Ny administrator og producent

Louise Top Rasmussen begynder som administrations- og producentansvarlig i Operaen i Midten 19. august 2019.

De fire kommuners opera får med Louise Top Rasmussen en struktureret og lydhør administrator og producent med en alsidig værktøjskasse. Hun kommer fra en stilling som kulturkonsulent i Skive Kommune og vil med sin flerårige erfaring fra kommunal kulturadministration kunne underbygge den kunstneriske leders ambitioner om at udvikle teatret.

Louise Top Rasmussen er kandidat i Musikvidenskab fra Aarhus Universitet. Hun er målrettet og visionær strategisk med henblik på udvikling på den ene side – og en sikker og bredt orkestreret administrativ ledelse og praktisk udførelse på den anden.

Mads Bille i bestyrelsen

Mads Bille træder ind i bestyrelsens bestyrelse i stedet for Rene Foshammer, begge fra Herning. Som leder af Den Jyske Sangskole og partner i flere opsætninger med Operaen i Midten er Mads Bille et stærkt aktivt som repræsentant for det faglige i bestyrelsen.

Mads Bille er uddannet organist og korleder fra Det Jyske Musikkonservatorium med videregående orgelstudier, sangstudier og korlederstudier i England og Sverige. Mads har dirigeret et utal af koncerter i Danmark, det meste af Europa og i USA, primært som dirigent for Herning Kirkes Drengekor.

 

Kayas Pizza box
Kayas Pizza box