Nyd livet og naturen på vandretur ved Vesterhavet

Husby Klitplantage Ruten byder på oplevelser i unik og smuk natur.

Tag med på en guidet vandretur ved Husby Klitplantage den 1. august og få dig en naturoplevelse ud over det sædvanlige.

En vandretur i den rå og uberørte vestjyske natur er godt for både krop og sjæl. I klitterne mærker du suset fra det barske hav. Og på heden kan du slippe tankerne fri og nyde roen.

Husby Klitplantage Ruten er siden indvielsen i maj 2018 blevet populær på rekordtid. Den tiltrækker både danske og tyske vandreglade turister. Det er ikke uden grund. Inden for få kilometers vandring byder ruten på både skov, hav, fjord, klitter og hedelandskaber, som alle er del af den enestående natur i Vestjylland.

Natur i verdensklasse

Her er mange forskellige træsorter og utallige dyr og planter, som nyder godt af forholdene i naturen på Vestkysten. Husby Klitplantage er placeret både i Naturpark Nissum Fjord og i den kommende UNESCO Geopark Vestjylland. Det er et naturområde i absolut verdensklasse.

Den 15 km lange vandrerute går gennem det storladne landskab. Ruten starter i den hyggelige fjordhavn Helmklink Havn i den sydlige ende af Nissum Fjord. Den fortsætter til en bunker, som er halvt skjult af klitterne og vidner om et levn fra Anden Verdenskrig, inden man vandrer gennem klitter til forhøjningen Marens Maw.

Storslået udsigt

Herfra er udsigten over klitterne, havet og skoven storslået. Fra toppen kan du se parabelklitter, der er kendt for at flytte sig i landskabet. Fra Marens Maw fortsætter ruten til Skavemosen, som er en skøn badesø midt i skoven. Her er det oplagt at gøre et lille hvil. Turen tilbage til Helmklink Havn går ad skovstier og kommer undervejs forbi Fjand Gårdbutik.

Kom med på tur

Husby Klitplantage Ruten egner sig fortrinligt til en vandretur året rundt, hvad enten du ynder at vandre alene eller sammen med andre. Torsdag den 1. august 2019 har du chancen for at dele en helt unik vandreoplevelse sammen med en gruppe vandrere. I selskab med en lokal guide får du motion og fortællinger langs ruten i det kuperede terræn.

På den guidede vandretur får du røde kinder og vind i håret, mens du vandrer 11 af rutens i alt 15 km. Turen varer ca. fire timer og har tid til store naturoplevelser, gode snakke og fordybelse. Og ikke mindst nyder du naturens mange skønne dufte, lyde og udsigter.

Lækker frokost inkluderet

Turen inkluderer et smut forbi den hyggelige Fjand Gårdbutik, hvor du forkæles med en lækker frokost. Her er der også mulighed for at købe en souvenir i form af herlige delikatesser og skøn brugskunst med hjem.

Det koster 245 kr. at deltage i turen, og du kan booke billet på Visit Holstebros hjemmeside

Brinks box