Ny it- og digitaliseringschef i Holstebro Kommune

Nikolaj Kolte tiltræder som ny it- og digitaliseringschef i Holstebro Kommune den 1. august.

Et af succeskriterierne for den nye IT og digitaliseringschef er blandt andet at være med til at implementere kommunens digitaliseringsstrategi, som blandt andet skal være med til at nedbryde barrierer mellem borgerne og det offentlige og vil gøre det nemmere for borgerne at betjene sig selv.

Nikolaj Kolte kommer fra en stilling som kontorchef i Region Midtjyllands it-afdeling. Her har han haft ansvaret for it-arkitektur, telemedicin samt porteføljestyring og projektledelse af samtlige større it-projekter i Regionen.

– Jeg glæder mig til at være med til at realisere den digitaliseringsstrategi, som blandt andet betyder, at borgerne i Holstebro Kommune skal opleve bedre sammenhæng i de digitale løsninger, vi stiller til rådighed, fortæller Nikolaj Kolte.

Han bruger konkret selvbetjeningsløsningen ”Giv et praj” som et godt eksempel på en digital løsning, som giver værdi for borgerne. Det, konstant at arbejde på den værdiforøgelse og samtidig sikre, at hele flowet bag løsningen er digital, er vigtigt.

– Det, at jobbet er i en kommune, og ikke mindst min egen kommune, er et stort plus. Det at gøre en forskel, og de værdier, der følger med arbejdet i det offentlige, tiltaler mig. Som borger har jeg kun oplevet, at Holstebro Kommune er velfungerende, og ind til videre er jeg blevet bekræftet i min forventning om, at organisationen også er velfungerende inden for murene. Desuden virker det til, at it-fundamentet er godt; der er så at sige ”lagt gode skinner ud”, så mit indtryk er, at det er en rigtig god it-afdeling for både medarbejdere og organisationen, siger Nikolaj.

Nikolaj Kolte starter i sit nye job den 1. august 2018, og det ser hans direktør frem til.

– Med Nikolaj får vi en chef for it og digitalisering med stor erfaring både fra det private og det offentlige. Holstebro Kommune er midt i en stor digitaliseringsbølge, der vil fortsætte og forstærkes de næste mange år. Jeg er overbevist om, at Nikolaj er den rette til at stå i spidsen for denne udvikling, siger vicekommunaldirektør Claus Brandt.

Før ansættelsen i Region Midtjylland var Nikolaj 17 år på Bang & Olufsen, senest som senior manager for Service Platform and Development.

Nikolaj er 49 år og cand. scient. i datalogi/biologi. Han bor i Holstebro med sin hustru Pia, som er gymnasielærer, og tre børn på 23, 21 og 13 år. I sin fritid dyrker Nikolaj langrend og rulleski på konkurrence niveau. Han har blandt andet deltaget i internationale skiløb som Vasaloppet og Birkebeiner.

Brinks box
Gaardhøje box 2019