Ny hundefestival i Thorsminde

Foto: Mand og hund i Husby Klitplantage, fotograf: Alopex Media, Mikkel Jezequel

Holstebro Kommune charmerer de firbenede turister og byder hunde velkommen med hundefoldere i hundehøjde, gaveæsker til hunde – og nu også hundens egen festival i Thorsminde. Det bliver en dag med vov i!

Hotdogs, hundehvisker og hundehoveder er på programmet, når Holstebro Kommune inviterer til Vestkystens Hundefestival i Thorsminde den 4. juli 2019.

 

Tæt ved havet er der masser af frisk luft og god plads til at snuse rundt for menneskets bedste ven. Husby Klitplantage Ruten er yderst velegnet til en travetur med hunden, og på hundefestivalen er der arrangeret en 11 km lang vandretur på ruten i Naturpark Nissum Fjord. Undervejs vil der være opvisning i schweizerhundetræning ved Brian Kjølhede fra Naturstyrelsen.

 

Thorsminde er kendt for at være hjemby for det anmelderroste Strandingsmuseum St. George, som beretter om det barske Vesterhav og skibsforlis gennem tiderne. På Hundefestivalen kan gæster på museet høre skibshundenes historie fra tre hunde, der har overlevet strandinger på Vestkysten.

 

Hos hundehviskeren Lis Agerbo kan du få hjælp til at kommunikere med din hund, og i Den Røde Hal på Gl. Havn kan dit barn blive malet som en hund i ansigtet. Her vil formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune, Søren Olesen, åbne Vestkystens Hundefestival. Du kan også få taget et portrætfoto af din hund, lade hunden lege på agilitybane, se hundeopvisninger, sejle med Tjaldur på Nissum Fjord og meget mere.

 

Café St. George og borgerforeningen i Thorsminde serverer naturligvis hotdogs i løbet af dagen!

 

Du kan læse mere og tilmelde dig de arrangementer, som kræver tilmelding på www.visitholstebro.dk

Læs folder Hundefestival Program

 

Holstebro Kommune har i flere år arbejdet med at gøre et besøg i området til en god oplevelse for de firbenede. Den første gaveæske til hunden kom i 2016 og indeholdt information, halsbåndsstykke samt godbidder. Sidste år blev gaveæsken suppleret med en ny folder, som er skrevet til hunden. Her kan hunden, og dens familie, læse om alle de gode hundevenlige oplevelser som hundeskove i området, agilitybanen ved Thorsminde Camping og hundebad og wellness hos Vedersø Klit Camping.

 

– Flere attraktioner, overnatnings- og spisesteder støtter op om vores fokus på hundevenlige tiltag og gør derfor meget for at fortælle, at hos dem er hunden meget velkommen. Med andre ord står hundekurven og venter ved vores aktører. Så hvis du vil være god ved din hund, skal du tage den med til Holstebro, fortæller Susanne Toftegaard Hansen, der er erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

 

Hos flere overnatningssteder er der indrettet værelser, så hunden kan overnatte tæt på sine ejere, og hos mange udendørs attraktioner er hunden meget velkommen, hvis bare den er i snor. Det gælder blandt andet hos Hjerl Hede, Flamingo Naturpark, Play-Time og på Handbjerg Marina. Derudover tilbyder Husby Ferieservice, at man kan leje et transportabelt hundehegn, som gør det nemt og behageligt at lade hunden løbe frit på sommerhusgrunden.

 

Gaveæsker og foldere vil igen i år blive udleveret til turister med hund på overnatningssteder, feriehusudlejninger og ved attraktioner i Holstebro Kommune hen over sommeren.

Brinks box
Det Gamle Postkontor