Notes on Chai

Notes on Chai

en soloforestilling med Jyoti Dogra (Indien)

Førsteklasses indisk teater

Vi kender alle dagligdagens mange forskellige situationer, som vi kan henholdsvis irriteres og glædes os over, blive kede af eller længes efter. Eller bare opleve. Det er hverdagen, som vi hver især tackler på vores måde, og som derved gør os unikke og forskellige fra alle andre. Men det er også hverdagen, vi har til fælles, og som gør os til et fællesskab. Vi kan opleve hverdagen som enten triviel eller spændende alt efter, hvilket humør vi er i – og sikkert også efter, hvordan vi i øvrigt er indrettet.

Om dette handler et meget rost og begejstret modtaget gæstespil fra Indien, som lørdag den 20. maj kl. 19.00 gæstespiller på Odin Teatret.

Forestillingen hedder Notes on Chai, en titel, der for få år siden ville stille de fleste af os uforstående, men chai ved enhver dansker i dag, hvad er og kan købe det i en hvilken som helst dansk kaffebar med respekt for sig selv. Inklusive 7-Eleven.

På dansk ville forestillingens titel vel være Notater om te. Det angiver netop, at den handler om det dagligdagse, det, der nogle gange grænser til det trivielle. Blandt de mange scener fra hverdagslivet kan man f.eks. opleve den aldrende kvinde, hvis rose for længst er falmet, men som ikke desto mindre i trods stadig holder hovedet stolt oprejst. Der er den underdanige handlende, der opfører sig som hustyran, når han kommer hjem efter endt arbejdsdag, og der er den kvindelige ansatte på et kontor, som bruger det meste af sin tid på at tælle kalorier og tageselfies – og mange andre scener.

Forestillingen er en soloforestilling, og alle rollerne udføres, skal man tro de positive, indiske anmeldere, fremragende af den højtkvalificerede, kvindelige skuespiller, Jyoti Dogra, fra Indien.

Dette er i sig selv spændende og interessant, men det føjer yderligere en inciterende dimension til, når der om forestillingen oplyses, at stykkets scener bindes sammen gennem Jyoti Dogras bemærkelsesværdige beherskelse af sin stemme. Jyoti Dogra mestrer forskellige stemmeteknikker, og hun forbinder så at sige rækken af scener fra det virkelige liv med sin stemmes overmåde rige klangregister.

Notes-on-chai_TOP2.jpg

Brinks box
Kayas Pizza box

Be the first to comment

Leave a Reply