NORDISKE TALENTER MØDES

Nyt nordisk samarbejde omkring unge talenter og musik begynder på Holstebro Musikskole

Talentlinjen ved Holstebro Musikskole får i pinsen besøg af talentlinjen fra Vestby Kulturskole i Norge. Besøget er startskuddet til et nyt nordisk samarbejde omkring unge talenter og musik.

Talentlinjekoordinator Linda Fanø er spændt på samarbejdet.

– Vi glæder os til at udveksle erfaringer med Norge. Vi ved jo, at Norge har en stærk musikkultur. Måske har de gjort sig særlige erfaringer, når det gælder miljøer for unge musiktalenter, som vi kan lære noget af, siger Linda Fanø.

Knytter venskaber

De unge talentelever fra Norge overnatter privat hos talenteleverne fra Holstebro. Mens deres lærer bliver indkvarteret på Orkesterefterskolen.

– Det giver noget helt særligt at invitere gæsterne fra Norge hjem til vores elever og være en del af en dansk familie. En god mulighed for at knytte både musikalske og personlige bånd, måske endda venskaber for livet, forklarer Linda Fanø.

Workshop og koncerter

Programmet er stramt, for de unge mennesker skal nå at spille en masse musik med og for hinanden. Men mellem prøver er der tid til to koncerter. En koncert på Holstebro Bibliotek lørdag formiddag, hvor de to talentlinjer spiller deres respektive repertoire, der indeholder både noget særligt norsk og noget særligt dansk.

Søndagens koncert på Holstebro Musikskole vil derudover have et fællesværk som omdrejningspunkt. Musiker, arrangør og komponist Rasmus Hollerup har arrangeret 4 satser fra Edvard Griegs Peer Gynt-suite til netop denne lejlighed. 2 satser er for alle 20 elever, og 2 satser er for mindre grupper.

Desuden har talentlinjeeleverne Christina Gramstrup og Sabrina Fredskov Noesgaard fra Holstebro Musikskole skrevet en sang hver, som Rasmus Hollerup har arrangeret for de medvirkende instrumenter (bl.a. sang, klarinet, violin, klaver).

Gratis koncerter

Talentlinjen ved Holstebro Musikskole har modtaget støtte fra Vestforsyningens Initiativpulje til etablering af talentsamarbejdet. Talentlinjen planlægger genbesøg i Vestby i foråret 2018.

Holstebro Musikskole håber, at resten af byen også vil tage godt imod de unge talenter. Det er muligt at høre dem ved to forskellige gratis koncerter:

  • Holstebro Bibliotek, lørdag den 3. juni kl. 10.30
  • Holstebro Musikskole, søndag den 4. juni kl. 16.00
Kayas Pizza box
Noojins boks alm.

Be the first to comment

Leave a Reply